• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

süzülen verileri başka sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba. ekteki dosyada 1.sayfadaki verilerden filtreleme yoluyla seçtiğim verileri diğer sayfadaki sipariş formuna otomatik aktarması için ne yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Syn.Erkanseyhun;
Dosyanızda yapmak istediğinizi bir örnekle açıklarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Merhaba,

Sayfa1 de 2 adet Ad tanımı yapılmıştır.

Fiyat :
Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A)-1;3)

Malzeme :

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A)-1;1)

Sayfa2 de B11:B27 arasında Veri Doğrulama Uygulanmıştır

Veri Doğrulama

Liste
Kod:
=Malzeme

F sütununa Formül (DÜŞEYARA) uygulanmıştır.

Kod:
=EĞER(B11="";"";DÜŞEYARA(B11;Fiyat;3;0))

I Sütununa Uygulanan Formül :

Kod:
=EĞER(F11="";"";(D11*F11)-(D11*F11)*G11)

Dolayısı ile Sayfa2 B sütununda veri doğrulama ile ilgili malzemeleri seçebilirsiniz. Seçilen bu malzemenin Fiyatı F sütununa DÜŞEYARA fonksiyonu ile getirilir.

Ekli dosyalar

Filtreleme konusunda ACIL yardim lütfen!!

Arkadaslar merhaba,

günlerdir arastiriyorum ama bir cözüm bulamadim. Sorun su:

2 adet excel sayfam var. 1.sinde manuel girdigim veriler , 2.sinde is bu verilere ait hesaplamalar var. benim yapmak istedigim ise, ben ilk sayfada filtreleme(süzme) yaptigimda, ayni filtrenin 2. sayfada da calismasi.

Mesela 1. sayfada 2 eya 3 farkli secim yaptiktan sonra karsima 34. ve 52. satirdaki urunlere ait veriler geliyor. 2. sayfada da sadece bu urunlere ait verilerin olmasini istiyorum.

Yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkürler.

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Sorunuzu örnek dosya ile desteklermisiniz.

Dosyayi ekliyorum.
Ilk sayfada 2 veya 3 degiskene göre filtreleme yaptigimda mesela 4 tane veri görüntüleniyor. yapmak istedigim ben bu filtrelemeyi yaptigimda, ilk sayfada görünen o 4 verinin 2. sayfada da görünmesi.

yardiminiz icin simdiden tesekkürler

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bu sorunumu 1 yıl önce yazmıştım ama hala bi cevap yok, imkansız bişey mi bu yapmaya çalıştığım? Excel'de yapılamaz mı?

Bir yılda 4 mesaj ; bağzı şeyler imkansız olabiliyor tabi ....

Geri