• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzülen listede çoklu seçim yapılarak rapor oluşturma.

Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR
Merhaba Arkadaşlar. Öncelikle hayırlı cumalar dilerim.

Örnek dosyam ektedir.

Rapor Sayfasındaki Makrolarda çoklu seçim yapmak istiyorum.
örnek verecek olursak ERKEK seçebileyim KAN GRUBU A olanlar AKtif çalışanlar diye 3 nüde aynı anda seçebileyim. Ve çıkan sonuçlar. SONUÇ sayfasına ilgili yerlere aktarılsın.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar kusura bakmayın sizide çok meşgul ediyorum hakkını helal edin lütfen. Zamanı olan arkadaş acaba dosyamla ilgilenebilirmi. Lütfen yanlış anlamayın. Eminim zamanı olan bir arkadaşlarımız ilgilenecektir.

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba dosyamda sayın @İdris SERDAR arkadaşım süzme işini pivot table ile yapmış kendisine çok teşekkür ediyorum. Lakin şöyle bir sıkıntım var. Ben süzme işlemini çoklu seçim ile yaptıktan sonra , çıkan sonucu yeni bir sayfa olarak kaydetmek istiyorum.

1 - dosyamda kriterler çok. Örneğin Ben süzme işleminde Erkek Kan grubu doğum tarihini seçtiğimde, yeni sayfaya sadece bu 3 bolumun yerleştirilmesini istiyorum. Acaba Mümkün mü ?

@muygun , @çıtır , @PriveT @İdris SERDAR

Teşekkür ederim.

.

Slicer'ı kullanmayı biliyorsanız, verdiğim dosya alta doğru söylediğiniz her türlü çoklu süzme işlemini yapıyor. Neden başka bir sayfaya kopyalanmasını istiyorsunuz?

İlle de kopyalama isterseniz; makro kaydet ile aşağıdaki koda benzer bir kodla yapabilirsiniz.

Kod:
Sub kopyala()

Sheets("Sheet1").Cells.Clear
    Sheets("SONUÇ2").Range("A7").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
    Selection.Copy
    Sheets("Sheet1").Select
    Range("A1").Select
    ActiveSheet.Paste
    Range("A1").Select
End Sub

.

Gelişmiş filitreleme ile yapılmışdır.Sonuç sayfası 2. satır ilgili sütunlara yazdığınıza göre süzme işlemi yapar.Enterle diğinizde değerler listeye gelir.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba dosyamda sayın @İdris SERDAR arkadaşım süzme işini pivot table ile yapmış kendisine çok teşekkür ediyorum. Lakin şöyle bir sıkıntım var. Ben süzme işlemini çoklu seçim ile yaptıktan sonra , çıkan sonucu yeni bir sayfa olarak kaydetmek istiyorum.

1 - dosyamda kriterler çok. Örneğin Ben süzme işleminde Erkek Kan grubu doğum tarihini seçtiğimde, yeni sayfaya sadece bu 3 bolumun yerleştirilmesini istiyorum. Acaba Mümkün mü ?

@muygun , @çıtır , @PriveT @İdris SERDAR

Teşekkür ederim.

Merhaba;
Biraz fazla detaylı oldu galiba ama yinede alternatif olarak inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

@İdris SERDAR hocam ekinizdeki pivot table veri girişindeki tablo ile aynı görünümde yanlış görmediysem. Bunun nasıl yapıldığını tam anlayamadım. Müsait olduğunuzda öğrenmek isterim. Slicer daha sonra üzerine çalışıcam.

.

Önce Pivot Table konusunu inceleyin. Forumun Dershane bölümüne bakınız.

.

Bakıcam teşekkür ederim.

Geri