• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzmeye engel koyma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan desk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çalışan şekilde bir örnek dosya ekleyebilirmisiniz bende çalışmıyor.

Bakın ben sanırım kendimi ifade edemedim. Benim amacım şu 4 ve 5 sütunlarda süzülü iken kayıt edip çıkabilen. Fakat başka bir sütunda süzme işlemi yaptığında kayıt edip çıkamayan bir dosya oluşturmaya çalışıyorum. Örnektede belirttim örnek dosyam tam olarak çalışıyor süzme işlemi yapmaya izin vermiyor tüm sütunlarda ama ben bu özellikten sadece 4 ve 5 sütunu dışarda bırakmak istiyorum o sütunlar süzülü olduğunda kayıt edip çıkabilmeliyim. başka sütunlar da bunun üstüne süzme yaptığımda kayıt edememeliyim.

Özet : 4 - 5 sütunlarda süzüp kayıt edip çıkma açık. Bu sütunlar dışındaki Tüm sütunlarda süzme yaptıktan sonra kayıt edip çıkma kapalı.

Bir de böyle deneyin.
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
        With Sayfa1
            If .AutoFilterMode Then
                   For i = 1 To 3
                        If .AutoFilter.Filters(i).On Then c = c + 1
                   Next
                   If c <> 0 Then
                        MsgBox "Süzme işleminizi lütfen kaldırınız. İyi çalışmalar."
                        Cancel = True
                   End If
            End If
        End With
End Sub

Son düzenleme:
Sürekli uyarı veriyor süzme işlemini kaldırınız diye sizin tarafınızdan denenmiş miydi acaba?

Selamlar,

Aşağıdaki kodları denermisiniz.

Kod:
Option Explicit
Dim X As Byte, ADRES As String

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    ADRES = Empty

For X = 1 To 5
        If X < 4 And ActiveSheet.AutoFilter.Filters.Item(X).On Then
            ADRES = ADRES & ActiveSheet.AutoFilter.Range.Cells(X).Address(0, 0) & Chr(10)
        End If
    Next

If ADRES <> Empty Then
        MsgBox "Aşağıdaki sütunlara süzme işlemi uygulandığı için dosyadan çıkamazsınız !" & Chr(10) & _
        "Lütfen bu sütunlardaki süzme işlemini kaldırınız !" & Chr(10) & ADRES, vbCritical, "Dikkat !"
        Cancel = True
    End If
End Sub

Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
    ADRES = Empty

For X = 1 To 5
        If X < 4 And ActiveSheet.AutoFilter.Filters.Item(X).On Then
            ADRES = ADRES & ActiveSheet.AutoFilter.Range.Cells(X).Address(0, 0) & Chr(10)
        End If
    Next

If ADRES <> Empty Then
        MsgBox "Aşağıdaki sütunlara süzme işlemi uygulandığı için dosyadan çıkamazsınız !" & Chr(10) & _
        "Lütfen bu sütunlardaki süzme işlemini kaldırınız !" & Chr(10) & Chr(10) & ADRES, vbCritical, "Dikkat !"
        Cancel = True
    End If
End Sub

Korhan bey Çok çok tşk ederim. Mükemmel ötesi olmuş. Ellerinize sağlık. hamitcan beyede emekleri için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
korhan Bey ve Hamit Bey gercekten guzel olmus sonuclar...

Geri