• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzdürülen renkli hücreleri toplama

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 türkçe
MERHABA

RENK FORMÜLÜNDE TOPLAMI ALIYORUM FAKAT SÜZDÜRDÜĞÜM RENKLİ VERİLERİN KAÇ ADET OLDUGUNUN TOPLAMINI ALMAK İSTİYORUM YARD:yardim:IMCI OLURMUSUNUZ

YÜKLEDİĞİM RENK FORMÜLÜ =CountCcolor(a1:a8;h1)

alttoplam yaparak denedim yapamadım

Merhaba,

Alttoplamın işlev kodunu 3 yapınız.

yaptım olmadı

merhaba =alttoplam(3;a1:a1000;CountCcolor(a1:a1000;L1)) şeklinde yaptım olmadı

ben mesela attoplamda 8 hücre süzüldü 8 hücrenin 4 ü boyalı bu 4ü boyalı olan hücreyi nasıl toplarım onun formülünü yazarmısınız
lütfennn

merhaba =alttoplam(3;a1:a1000;CountCcolor(a1:a1000;L1)) şeklinde yaptım olmadı

ben mesela attoplamda 8 hücre süzüldü 8 hücrenin 4 ü boyalı bu 4ü boyalı olan hücreyi nasıl toplarım onun formülünü yazarmısınız
lütfennn

Merhaba,

CountCcolor(a1:a1000;L1) bu kullanıcı tanımlı bir fonksiyon, excel'in yerleşik işlevlerinde böyle bir formül yok. Yukarıdaki mesajımda 3 işlevini kullanın dedim ama ben saymak istediğinizi düşündüm. Aşağıdaki formül işinizi görecektir. Excel'in 2007 ve sonrası sürümlerinde renkli süzme işlevi var, onu yapmanız gerekmekte.Hücre mi renkli, yazılar mı.

Kod:
=ALTTOPLAM(9;A1:A1000)

Hayır hayır ben hücreleri saymak istiyorum yani renkli hücreleri

süzdürülen hücrelerin renkli olan hücreleri saymasını istiyorum
mesela alt alta 1000 hücre var süzle hücre 8 e indi ve bu 8 hücrenin 4ü renkli o dört rakamını nasıl bulurum formulle onu yazarmısınız

_RNEKL_STE.xlsx.html

1.45
1.50
2.50
2.50
6.25
1.35
1.50
2.50
1.45
2.50
3.75
2.50
3.75
2.50
2.50
1.45

2.50 li olanları süzüyorum ve bu süzdüklerimden renkli olan hücreleri saymasını istiyorum yukarıdaki örnekteki gibi süzü kullanıp 2.50 leri seciyorum 7 adet var bunların 3 u renkli ..... Işte ben bu üç rakamını formulle nasıl bulurum acaba formulunu yazarmısınız
İNTERNETTEN YÜKLEDİĞİM RENK FORMÜLÜ =CountCColor

Son düzenleme:
Kod:
Function renkli(hucre As Range, Optional islev As Integer = 0)

For Each alan In hucre
If alan.Interior.Pattern <> xlNone And alan.Rows.Hidden = False Then

t = t + 1
k = k + alan

End If

Next alan

If islev = 0 Then renkli = k

If islev = 1 Then renkli = t

End Function

İşlev alanına birşey yazmazsanız toplama yapar,0 yazarsanızda toplama yapar. 1 yazarsanız değerleri sayar.

Ben konuyu tam anlayamadım gönderdiğim dosya ya uygulamayı yapıp tekrar bana gönderebilirmisiniz

Merhaba,

Normal formül gibi çalışacak. ALT+F11 yapın, vba project 'in üstüne gelin ve modül ekleyin. Modülün içine yukarıdaki kodu ekleyin. artık renkli adında bir formülünüz oldu, diğer formüllerde yaptığınız gibi hücre kısmına toplanacak hücreleri seçin. İşlev kısmı için toplama yapacaksanız 0 yada birşey yazmayın, değerleri saymak istiyorsanız 1 yazın.

Kod:
=renkli(C2:C10;0)

Merhaba
Bende Makro kodu olarak CountCColor formülünü ekledim. Renkli hücreleri saydırmak için. Bu kodu yazdıktan sonra excel basit Toplama işlemini bile yapmaz oldu. acaba yanlış birşey mi yaptım?

Merhaba,

Bir hatırlatma;

Yeni excel versiyonlarında renge göre filtreleme-süzme özelliği eklenmiştir. Hücreleri renklendirdikten sonra filtre menüsünü kullanarak ilgili sütunda süzme işlemi yapın. Daha sonra ALTTOPLAM formülü ile verileri yönetin.

Dosyanızda renkli hücreleri filtreleme özelliğini kullanmadan renkli hücrelerle ilgili işlem yapmak isterseniz önerdiğim yöntem işe yaramayacaktır. Bu durumda makro ile hazırlanan kullanıcı tanımlı fonksiyonları kullanmanız gerekmektedir.

kuvarı modulun çok faydalı fakat tum renklerı suzup topluyor
bu renkler ıcerısınden sadece bır rengı suzup toplayabılırmıyız
alsında demek istediğim renktopla ile alttoplamı birleşimini içeren bir modul olabılır mı?
tşkler

Deneyiniz.

Kod:
Option Explicit

Function RTOPLA(Alan As Range, Renk_Kodu As Variant) As Double
    Dim Veri As Range

Application.Volatile True

For Each Veri In Alan
        If Veri.RowHeight <> 0 Then
            If IsNumeric(Veri.Value) Then
                If Veri.Interior.ColorIndex = Renk_Kodu Then
                    RTOPLA = RTOPLA + Veri.Value