DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Ekte gönderdiğim dosyada W sütununda bulunan sipariş durumlarının satır olarak adetlerini bulmak için nasıl bir userform yapmam gerekir..
kusura bakmayın 500kb. geçince kabul etmemiş, konuda düzeltme yaptım hemde dosyayı gönderiyorum...
Ekte gönderdiğim dosyada W sütununda bulunan sipariş durumlarının Z sütununda bulunan sadece * olanların satır olarak adetlerini saymak için nasıl bir userform yapmam gerekir..
iyi olur...
Hocam Z sütununda * olanlar seçili iken W sütununda sipariş durumlarında mesela ONARIMDA olanları seçtiğimizde toplam adedini versin...Bunu diğer 8 özellik içinde yapmak istiyorum.
eki göremiyorum hocam...
eki inceler misiniz
ana sayfaya bir tane sayım diye buton ekledim
onunla Sayım userform'u açılacak siz combobox ile seçim yaptığınızda textbox'ta toplam çıksın.
Ellerinize sağlık çok teşekkürler...Allah razı olsun...
Hocam iyi akşamlar sayım olayında combobox içerisinde iki adet HEK bulunuyor...Birini kaldırabilir miyiz? Ayrıca Z sütununda * olanlara göre sayım yapmıştık. Şimdi de ayrı bir butona tarih olanları saydırabilir miyiz?
Hocam tam dediğiniz gibi boşluklu olanlar varmış düzeldi....
Sorum, bu yaptığımız olayı Z sütununda * olanları seçerek yapmıştık.. Şimdi aynı işlemleri yine Z sütununda tarih yazılı olanlar için yapmak istiyorum..
Option Explicit
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim ts, kaplan
kaplan = 0
For ts = 2 To Sheets("2011 SİPARİŞLER").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
If Sheets("2011 SİPARİŞLER").Cells(ts, "W") = ComboBox1 And _
Sheets("2011 SİPARİŞLER").Cells(ts, "Z") <> "*" And _
Sheets("2011 SİPARİŞLER").Cells(ts, "Z") <> "" Then
kaplan = kaplan + 1
End If
Next
TextBox1 = kaplan
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim ts
For ts = 2 To Sheets("2011 SİPARİŞLER").Cells(65536, "W").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("2011 SİPARİŞLER").Range("W2:W" & _
ts), Cells(ts, "W")) = 1 Then
ComboBox1.AddItem Sheets("2011 SİPARİŞLER").Cells(ts, "W")
End If
Next
End Sub
Hocam hatalı sonuçlar çıkıyor... Z sütununda sadece tarihli olanlar kaldıktan sonra sayım işini yapacak, * olanları dahil etmeyecek...