• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süz topla kategoriye göre aktar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Merhaba
Ekteki dosyamda 4 ayrı sayfa ve 1 de sonuç sayfası var. 4 sayfadaki bilgiler toplanıp sonuç sayfasına sayfa adı ilgili sütunlara aktarılacak. Yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

merhaba soracağım birşeyler var umarım yardımcı olurum
1 - formül ile ister misiniz
isterseniz sorucağım başka bir konu ise
1 - parça adı'nı siz bir veri tabanı oluşturup oradan ad tanımla ve veri doğrulama ile yapsak olur mu_?
2 - cinsi nerede yazmaktadır
3 - depo adedi nerede yazmaktadır.
4 - toplam'da neyi toplayacağız
5 - istek Miktarı nerede yazmaktadır.
dilerseniz bunların yerlerini söylerseniz formül ile yapabilirim diye düşünüyorum

Teşekkür ederim ama makro istiyorum ben. Sayın Evren hocamızın yeni yaptığı bir makro var o şekilde makroyla yani

Teşekkür ederim ama makro istiyorum ben. Sayın Evren hocamızın yeni yaptığı bir makro var o şekilde makroyla yani
Dosyanız ektedir.
Her üründen her yılda kaçar adet var listeleniyor.
Dosyanız ektedir.:cool:

Kod:
Option Base 1
Sub benzersiz_topla_aktar_59()
Dim sh As Worksheet, liste(), myarr(), a As Long, n As Long
Dim sat As Long, z As Object, sut As Byte, i As Long
Sheets("SONUC").Select
Application.Calculation = xlCalculationManual
If ActiveSheet.AutoFilterMode = True Then ActiveSheet.AutoFilterMode = False
Range("A6:I65536,I6:I65536").ClearContents
Set z = CreateObject("Scripting.Dictionary")
ReDim myarr(1 To 9, 1 To 65536)
For Each sh In Worksheets
    If sh.Name <> ActiveSheet.Name Then
        sat = sh.Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
        If sat > 2 Then
            liste = sh.Range("B3:D" & sat).Value
            For i = 1 To UBound(liste, 1)
                If Not z.exists(liste(i, 2)) Then
                    n = n + 1
                    z.Add liste(i, 2), n
                    myarr(1, n) = n
                    myarr(2, n) = liste(i, 1)
                    myarr(3, n) = liste(i, 2)
                    myarr(4, n) = liste(i, 3)
                End If
                If sh.Name = CStr(Range("F5").Value) Then sut = 6
                If sh.Name = CStr(Range("G5").Value) Then sut = 7
                If sh.Name = CStr(Range("H5").Value) Then sut = 8
                If sh.Name = "SAATE GÖRE" Then sut = 9
                myarr(sut, z.Item(liste(i, 2))) = myarr(sut, z.Item(liste(i, 2))) + 1
            Next i
            Erase liste
        End If
    End If
Next sh
If n > 0 Then
    Application.ScreenUpdating = False
    Range("A6").Resize(n, 9) = Application.Transpose(myarr)
    sat = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
    Range("B6:I" & sat).Sort Range("C6")
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "Aktarım tamamlandı." & vbLf & _
    "evrengizlenqhotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End If
Erase myarr: Set z = Nothing
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen;
Çok teşekkür ediyorum elinize bilginize sağlık.

Kodlarda bir değişiklik yaptım.
3 sayfanın adı yıl olarak değişince kodlar hata vercekti.kodları bu duruma göre düzenledim.
dosyayı 4 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Sayın Evren Gizlen hocam dosyayı inceledikçe aksaklıklar olduğunu farkettim. Bazı malzemeleri hatalı aktarıyor. Ben sadece birazını inceleyebildim. Asıl bilgilerin hepsini dosyaya ekleyip te aktarma yapacak olursam hepsini inceleme şansım da hiç olmayacak. Hatalı bilgi aktarmasını önlemek gerek. Tekrar bakabilirmisiniz acaba. Dosyayı ekledim. Hatalı olan bilgileri işaretledim. Bunlar sadece ilk görebildiğim aksaklık. Belki başkada çıkabilir hepsini inceleme imkanı zor çünkü. Sizi yoruyorum ama kusura bakmayın lütfen. Bir de sonuç sayfasının c sütununa göre küçükten büyüğe sıralama imkanı olursa daha da güzel olacak. Ayrıca bu kodlar çok hızlı çalışıyor. Saygılarmla.

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen hocam dosyayı inceledikçe aksaklıklar olduğunu farkettim. Bazı malzemeleri hatalı aktarıyor. Ben sadece birazını inceleyebildim. Asıl bilgilerin hepsini dosyaya ekleyip te aktarma yapacak olursam hepsini inceleme şansım da hiç olmayacak. Hatalı bilgi aktarmasını önlemek gerek. Tekrar bakabilirmisiniz acaba. Dosyayı ekledim. Hatalı olan bilgileri işaretledim. Bunlar sadece ilk görebildiğim aksaklık. Belki başkada çıkabilir hepsini inceleme imkanı zor çünkü. Sizi yoruyorum ama kusura bakmayın lütfen. Bir de sonuç sayfasının c sütununa göre küçükten büyüğe sıralama imkanı olursa daha da güzel olacak. Ayrıca bu kodlar çok hızlı çalışıyor. Saygılarmla.
Bence benim yazdığım kodlarda hata yok.Kodlar gayet güzel çalışıyor.
Siz soruyu eksik sormuş olmayasınız.
Dosyayı yolluyorum.İnceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Şimdi anladım. Siz parça adı olan B sütununa göre yapmışsınız. Burda önemli olan yani bizim kullanımımızda parça no sudur. Kısacası C sütunu baz alınarak birleştirme yapılacak parça adını fazla önemi yok. Önemli olan parça no. Umarım yeteri kadar açıklayabilmişimdir. Teşekkür ederim.

Şimdi anladım. Siz parça adı olan B sütununa göre yapmışsınız. Burda önemli olan yani bizim kullanımımızda parça no sudur. Kısacası C sütunu baz alınarak birleştirme yapılacak parça adını fazla önemi yok. Önemli olan parça no. Umarım yeteri kadar açıklayabilmişimdir. Teşekkür ederim.
Peki sorarım size siz bunu söylemezseniz nasıl anlayacağız bunu.Yani burada sonucun doğru çıkması bizim mahretimize göre değil tamamen sizin konuyu doğru açıklmanıza bağlıdır.Şimdi düzelticem.:cool:

Haklısınız hocam. Mazur görün bazen en önemli olan hususu tam anlatamıyoruz.

Dosyayı güncelledim.4 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Şu an inceleyebildiğim kadarıyla sorun görünmüyor. Birde sıralı olmasını istemiştim ama siz onu atladınız sanırım. Sonuç sayfasının C sütunu küçükten büyüğe göre sıralamasını. Fazla uğraştıracaksa bu şekildede kullanırım. Çok emeğiniz geçti hakkınızı helal ediniz. Teşekkür ederim.

Şu an inceleyebildiğim kadarıyla sorun görünmüyor. Birde sıralı olmasını istemiştim ama siz onu atladınız sanırım. Sonuç sayfasının C sütunu küçükten büyüğe göre sıralamasını. Fazla uğraştıracaksa bu şekildede kullanırım. Çok emeğiniz geçti hakkınızı helal ediniz. Teşekkür ederim.
İstediğiniz düzenlemeyi yaptım.
Dosyayı 4 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Teşekkürler

Geri