• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süz, Seç Yerine Yaz

Excel Vers. ve Dili
2013
Ekli dosyada bulunan programın içine isteklerimi yazdım. Bu doğrultuda yardımcı olabilecek varsa memnun olurum. Size basit ama ben işin içinden çıkamadım. Şimdiden kolay gelsin. [link=http://www.dosyayukleyin.com/do.php?id=4480]Örnek.rar[/link]

Eklediğiniz dosyanızdaki örnekte ALİ ismi mükerrer olmuş. Ayrıca yan tarafına yazdığınız giriş-çıkış-alt-üst bölümlerindeki değerler İSTATİSTİK sayfasında tam olarak nasıl gözükecek? Ben yazdıklarınızdan net bir anlam çıkaramadım. Ayrıca İSTATİSTİK sayfasındaki isim listesinin tarihle bir bağlantısı olacak mı?

Bence örnek dosyanıza verilerinizi daha düzgün işleyip olması gereken sonucuda İSTATİSTİK sayfasında elle doldurarak belirtirseniz daha anlaşılır olur.

Şef zaten mükerrer girişler olacak, ayrıca istatistiğe ben görünmesini istediğim şekilde elle doldurdum. Şöyle anlatayım "bunlar bir binanın GİRİŞ ÇIKIŞ ve ALT ÜST katlarında bulunan kapılarda görevli olacak ve hepsine 10 a kadar numaralar verilecek. Aynı gün aynı numarayı vermemek için tarihli bölüm o işe yarayacak. Eğer aynı güne iki numara verilirse orada 2 yazacak ve ben düzelteceğim. Diğer bölüm ise kapılarda karışık olarak görev alınacağı için haksızlığı önlemek amacı ile hangi kapıda kim kaçkez durmuş ona bakacağım. Tam anlatabildimmi bilmiyorum anlata bilsem çok basit olduğunu düşünüyorum ama toparlayamadım. Şimdiden sağolun

açıklama

Ha üstad bunlar niye bir sistem ile devam etmiyor: kimse ertesi gün hangi kapıda hangi numarayı alacak bilmemeli, onun için sistem kuramıom. Ama herkese kapılar adaletli dağılmalı ve numaralar aynı gün aynı numaralar olmamalı bu programa onun için ihtiyaç duyuyorum. şimdiden teşekkürler.

Sanırım anlatamadım, aşamalı gidelim, iki formüle ihtiyacım var, birincisi: Listetede kime hangi kapıyı kaç kez yazdığımı sayacak, yani numara ne olursa olsun 1 diye sayacak. Ben toplattırabiliyorum ama saydıramıyorum. ÖR: adam birinci kapıda 2+7+5 numaraları alsın bunu istatistikte 3 olarak sayacak.

Gelelim ikinci formüle: listede hangi tarihte hangi numara kaçkez yazılmış. Yani kırmızı alana bir tarih attığımda listede o tarihte hangi numaralar kaç kez yazılmış bunu gösterecek. İnşaallah anlatabilmişimdir. Sizler için basit olduğuna inanıyorum ama konuyu aktaramadım sanırım. Yinede teşekkürler

Süz mü?

Yani çözümsüz mü? Arkadaşlar lütfen birileri ya anlatamadın desin yada bu iş excell ile olmaz desin. Bana (bilmesemde) çok basit gibi gelio ama bi çözüm bulan olmamış. başka bi yol mu denesem acaba?

İstatistik sayfasında;

B2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((GİRİŞ!$A$2:$A$1000=$A2)*(ESAYIYSA(GİRİŞ!C$2:C$1000)))

I2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((GİRİŞ!$B$2:$B$1000=$H$1)*(DOLAYLI("GİRİŞ!"&ADRES(2;KAÇINCI($H2;GİRİŞ!$1:$1;0))&":"&ADRES(1000;KAÇINCI($H2;GİRİŞ!$1:$1;0)))=I$1))

Formüllerini uygulayıp deneyiniz.

Pardon şef şöle bi hata alıom. GİRİŞ e yeni veri girişi yaptığımda I2 ye yazdığım formül hücreleri YOK hatası veriyor. Formülleri elle tekrar yazdığımda düzeliyor. ancak ertesi gün yine aynı hatayı veriyor. Bunun bir çözümü olabilirmi?

Formüller 1000 satır ile sınırlı idi. Kendi veri sayınıza göre düzenleyebilirsiniz.

Satırlık bişey değil zaten 1000 satıra ulaşmadım başka biryşey var ama anlamadım. Her gün açıyorum problem yok giriş sayfasına yeni kayıt giriyorum istatistiğe baktığımda tüm numaraların altırda (1,2.....10) YOK hatası veriyor. aynı formülleri elle tekrar yazdığımda düzeliyor. ve ertesi güne kadar bi problem olmuyor ama ertesi gün aynı sorun tekrar ediyor.

Tam olarak şöyle bi sorun oluşuyor. Bu sorun oluşmuş hali. Belirttiğim yere aynı formülü elle yazdığımda düzeliyor ancak ertesi gün yani tarih değiştiğinde yine böyle boş görünüyor. Sıkıntı nerede olabilir.

Tam olarak şöyle bi sorun PERON & DAMGA sayfasında dün, bugün, yarın bölümleri böyle boş görünüyor. İçine aynı formülleri elle yazdığımda tekrar düzeliyor ancak ertesi gün tarih değiştiğinde aynı sorun oluşuyor. Sıkıntı nereden kaylanıyor acaba?
http://s3.dosya.tc/server28/WdqfS0/PERON_DAMGA.rar.html

özellikle korhan bey, üstad daha önce yardımcı olduğun programda bi sıkıntı çıkıo, bi kontrol edebilirsen, çözümü olabilirmi? tabii ki başka yardımcı olabileceklerdende yardım beklerim. şimdiden teşekkürler.

Giriş Sayfasındaki Tarihleri

03/10/2014
04/10/2014
05/10/2014
Olarak Denermisiniz.

Geri