• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süz geçerli sütunları aktar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Arkadaşlar ekli dosyayı inceleyebilirmisiniz lütfen bir bilgi aktarım sorunum var. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

aşağıdaki mesejda düzelttim

Son düzenleme:
halit bey ilginiz için teşekkür ederim ama olmadı malesef uyarıları veriyor fakat bilgileri aktarmıyor. :(

bendeki dosyanızda çalışıyor

Son düzenleme:
halit bey teşekkür ederim güzel olmuş emeğinize sağlık yanlız sizden bir ricam olacak bu tuş olayını kaldırsakda fatura no girip enter tuşuna basınca otomatik bilgileri aktarsa olurmu acaba hiç komut düğmesi koymasak :)

aşağıdaki mesejda düzeltildi

Son düzenleme:
Hocam 1111 diye fatura nosu giriyorum sonucu veriyo 2222 diyorum bir satır aşağı kaydırıp sonuç veriyo 3333 diyorum bir satır daha atıyo aşağı :(

kodu düzelttim

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 5 Then
If Target.Row = 1 Then
If Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(Target.Row, Target.Column).Value > 0 Then
ad = Worksheets("FATURA BAS").Cells(1, 5).Value
If ad = "" Then
MsgBox "Hücesi boş hiç değer seçmediniz ", vbInformation, c & " Hücresi"
Exit Sub
End If
a = MsgBox(ad & Chr(10) & Chr(10) & _
"İşlemini aktarmak İstiyormusunuz..?", vbYesNo + vbInformation, c & " Hücresi")
If a = vbNo Then
Exit Sub
End If
Worksheets("FATURA BAS").Range("A24:E43").ClearContents
sat = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("FATURA BAS").Range("A24:A43")) + 24
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("KAYIT_DEFTERİ").Range("A2:A65000")) + 2
If Worksheets("KAYIT_DEFTERİ").Cells(i, 15).Value = ad Then
For j = 1 To 5
Worksheets("FATURA BAS").Cells(sat, j).Value = Worksheets("KAYIT_DEFTERİ").Cells(i, j + 3)
Next j
sat = sat + 1
End If
Next i
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 5).Select
MsgBox "işlem tamam"
End If
End If
End If
End Sub

Son düzenleme:
Hocam elinize kolunuza sağlık şimdi tam istediğim gibi oldu çok teşekkür ederim. :):):)

Dosya ekte, halit beyin yazdığı kodu sayfa özelliği şeklinde değiştirdim. Fatura noyu yazıp çift klik yaparsanız çalışır.

Ekli dosyalar

iyi çalışmalar

sayın mx@raid ilgilendiğiniz için sizede çok teşekkür ederim sayenizde bir başka yöntem daha öğrenmiş oldum.

arkadaşlar fatura bas sayfasında bir sorunum var yine yardımcı olurmusunuz yeni dosya ekliyorum sorunu anlattım orada yardımcı olurmusunuz lütfen. teşşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İlgili alanı bu şekilde düzenleyin. Fatura numarasını yazarak deneyin. Birde Fatura Sayfasındaki fatura numarasını da değitirmeniz gerekiyor.
Private Sub CommandButton2_Click()
Fatura_Bas.Hide
Sheets("FATURA BAS").Select
Worksheets("FATURA BAS").PrintPreview
Worksheets("FATURA BAS").PrintOut
Worksheets("FATURA BAS").PageSetup.PrintArea = ""
Fatura_Bas.Show
End Sub

Son düzenleme:
sayın mx@raid ilginiz için teşekkür ederim ama benim sorunum CommandButton1 de sizin verdiğiniz kodu denedim sadece direk yazdırıyor. fatura numarasını girdiğim zaman CommandButton1 i tıklayınca userform1 de bilgileri göstermiyor onun için ne yapabiliriz acaba. teşşekkür ederim.

Şu an onu düzenlemeye çalışıyorum. Sorunu giderince düzenlemeyi göndereceğim.

Sn. ulutanas Dosya adının birebir anı olmamasından kaynaklanıyor.
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("FATURA BAS").Range("e1").Value = ComboBox1.Text
TextBox1.Value = Format(Sheets("FATURA BAS").Cells(47, "e").Value, "#,#0.00 TL")
TextBox2.Value = Format(Sheets("FATURA BAS").Cells(48, "e").Value, "#,#0.00 TL")
TextBox3.Value = Format(Sheets("FATURA BAS").Cells(49, "e").Value, "#,#0.00 TL")
Satırıın birini düzeltmeyi unutmuşum. Bu şekilde düzenleyin.

Son düzenleme:
Sayın mx@raid ilginiz için teşekkür ederim ama yine olmadı malesef bende uğraşıyorum benim anladığım kadarıyla fatura numarasını yazıp commandbutton1 e bastığım zaman fatura bas sayfasında e1 hücresine bilgiyi aktarıyor fakat işlem yapmıyor sanırım sorun orada ben onu gördüm yanlış değilse.

tamam sorunu farkettim onu düzeltince kodu bildireceğim.

Bir de bu şekilde dener misin?
Sheets("FATURA BAS").Range("A24:E43").ClearContents
Sheets("FATURA BAS").Range("e1").Value = ComboBox1.Text
TextBox1.Value = Format(Sheets("FATURA BAS").Cells(47, "e").Value, "#,#0.00 TL")
TextBox2.Value = Format(Sheets("FATURA BAS").Cells(48, "e").Value, "#,#0.00 TL")
TextBox3.Value = Format(Sheets("FATURA BAS").Cells(49, "e").Value, "#,#0.00 TL")

Geri