• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunları karşılaştırıp eşleşen satırları eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus 64 bit
Merhaba ,

Ekte bulunan dosyamda A sütunundaki satırlar ile F sütunundaki satırları karşılaştırarak eşleşenleri aynı satırları gelecek şekilde hizalayarak e sutununun satırına a sütununda aranan f sütununda mevcut ise var yok ise yok yazdırmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz rica etsem , teşekkürler.

Not:Örnek olarak ekte bulunan dosyamdaki 30 . satır gibi yapabilmek amacım.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim var yok sütunu çalışıyor lakin eşleşen satırlar 30. Satır örneğim gibi aynı hizada eşleşmiyor yardımcı olabilir misiniz.teşekkürler.

Merhaba;
Örneğinizde A sütun verisi ile F sütun verisi aynı miktar değil. (Nasıl aynı hizada karşılaşma olacak?)
E2 hücresine;
=EĞER(A2="";"";EĞER(A2=F2;"VAR";"YOK"))
Yazın aşağı doğru çoğaltın.
Eki inceleyin. Bulduğu veri için VAR yerine G sütunundaki sıra no verisini yazdırdım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba.
İlginiz için teşekkürler .ekteki makro ile satır lar eşleşebiliyor lakin diğer hücreleri taşıyamıyorum bu kod üzerinde güncelleme yapabilmek mümkünmüdür rica etsem kontrol edebilirmisiniz teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sayın muygun

Kontrol edebilme imkanınız olabildi mi .benim için aynı sayfada yapmasınada gerek yoktur eşleşen satırları başka bir sayfaya da taşısa olabilir.

Başka sayfaya Hangi şartlara göre hangi alanı taşıyacaksınız?
(Bu kodlar benim değil.)
Kodların doğru sonuç ürettiğini varsayarsak;
Taşınan veri bu sayfadan silinecek mi?
Taşınan veri gittiği sayfada;
temizlenen sayfaya mı yazılacak?
var olan verinin devamına mı yazılacak?

Şöyle yapılabilir mi ?

A sütun satırındaki birleşen malzeme no ile g sütun satırında buluanan envanter no satırında bulunan malzeme no ile eşleşenleri bulduğu satırı gurubunu komple keserek sayfa 2 e taşıtabilir miyiz mümkünse teşekkürler.

Şöyle yapılabilir mi ?

A sütun satırındaki birleşen malzeme no ile g sütun satırında buluanan envanter no satırında bulunan malzeme no ile eşleşenleri bulduğu satırı gurubunu komple keserek sayfa 2 e taşıtabilir miyiz mümkünse teşekkürler.

Merhaba;
Sayfa1 sayfasına 1 sütun ilavesi yaptım
Ayrıca G sütunu "sıra no" (Nasıl mukayese edilecek?)
Ama kırmızı işaretlediklerinizin taşınacak veri olduğu varsayımı ile sadece taşıma ve silme kodları oluşturdum. (sütun ilavesi olduğu için diğer kodları kendinize göre düzenleyin)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri