- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı iftarlar.
Sayfamda U sütunu ile AI sütunu arasındaki sütunlardaki hücrelerde formüllerle işlem yaptığım için
bu sütunları elle gizliyorum, aşağıdaki kodları buldum bu kodları kendi sayfama ayarladım.
Bu kodları tek bir butona yani ToggleButton1 butonuna bağlayamadım.
Bu ToggleButton1 butonunla gizle dediğimde soru sorma mesajı gelmeden otomatik şifreleyerek gizlemesini istiyorum.
Application.InputBox mesaj kutusu ekrana geldiğinde iptal tuşuna bastığımda şifre falan yazmadığım halde Yanlış şifre girdiniz diye uyarı geliyor,
işlem iptal oldu şeklinde olabilir mi? Şifreyi yanlış yazdığımızda Şifreyi yanlış yazdınız mesajı gelmeli.
Ayrıca U sütunu ile AI sütununu elle seçip gizle göster dediğimde yine aynı işlemler oluyor, bunu engellebilirmiyiz?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
.
Sayfamda U sütunu ile AI sütunu arasındaki sütunlardaki hücrelerde formüllerle işlem yaptığım için
bu sütunları elle gizliyorum, aşağıdaki kodları buldum bu kodları kendi sayfama ayarladım.
Bu kodları tek bir butona yani ToggleButton1 butonuna bağlayamadım.
Bu ToggleButton1 butonunla gizle dediğimde soru sorma mesajı gelmeden otomatik şifreleyerek gizlemesini istiyorum.
Application.InputBox mesaj kutusu ekrana geldiğinde iptal tuşuna bastığımda şifre falan yazmadığım halde Yanlış şifre girdiniz diye uyarı geliyor,
işlem iptal oldu şeklinde olabilir mi? Şifreyi yanlış yazdığımızda Şifreyi yanlış yazdınız mesajı gelmeli.
Ayrıca U sütunu ile AI sütununu elle seçip gizle göster dediğimde yine aynı işlemler oluyor, bunu engellebilirmiyiz?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
.
Kod:
Sub GÖSTER()
sifre = Application.InputBox("Lütfen şifrenizi giriniz.")
If sifre = "" Then Exit Sub
If sifre = "123" Then
Columns("U:AI").EntireColumn.Hidden = False
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz.", vbInformation
End If
End Sub
Sub GİZLE()
sifre = Application.InputBox("Lütfen şifrenizi giriniz.")
If sifre = "" Then Exit Sub
If sifre = "123" Then
Columns("U:AI").EntireColumn.Hidden = True
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz.", vbInformation
End If
End Sub
Son düzenleme: