• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütunları birletirmek için

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan clodj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 İngilizce
Merhaba, Ekteki excel dosyasında a sütununa b,c ve d sütunlarını birleştirmek istiyorum. fakat a sütunuda oluşacak birleşimin tekrarlanmamasını istiyorum.
yani b,c ve d ye girilen verilerin birleşimleri tek olmalı. aksi halde tekrarlanırsa uyarı versin.
tşkler

Ekli dosyalar

Merhaba,
Birleştirmek için;

=B1&C1&D1

Tekrarlı olup olmadığını kontrol etmek için;

=EĞER(VE(A1<>"";EĞERSAY(A:A;A1)>1);"Tekrarlı";"")

Koşullu biçimlendirme ile renklendirmek için;

=VE(EĞERSAY($A:$A;A1)>1;A1<>"")

formüllerini kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Bahsettiğiniz şekilde yazmayı biliyorum fakat VBA içinde onu çalışma sayfasına yazdırmak istiyorum. tekrarı ise uyarı mesajı olarak versin yani yanda bir hücrede yazmasın

Kod:
Sub Birleştir()
Dim s1, Worksheet
Dim y As Long

Set s1 = Sheets("Sayfa1")
[COLOR="Red"][B]s1.Range("A1:A65536").ClearContents[/B][/COLOR]
sat = s1.[A65536].End(3).Row
For y = 1 To s1.[B65536].End(3).Row
s1.Cells(sat, 1) = s1.Cells(y, 2) & s1.Cells(y, 3) & s1.Cells(y, 4)

sat = sat + 1
Next
End Sub

Kodu ve eklentiyi yeniledim.. Fakat sizin dediğiniz gibi düğme yardımı olmadan olmuyor.. burada bir döngü söz konusu ve bu makroyu ancak bir düğme ile devreye sokabilriz.. anında değişiklik istiyorsanız arkadaşımızın yukarıda vermiş olduğu formüllemeyi kullanınız.. saygılar..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yazdığınız kodu çalıştırmak için buttona basmak gerekiyor, otomatik olarak bir tuşa basmadan da olabilir mi?
Birde b7, c7,d7 hücrelerine yazdığımda sadece a7 ye aktarmıyor altındaki hücrelerede değerler geliyor orası yanlış oldu sanırım.

Son düzenleme:
Yazdığınız kodu çalıştırmak için buttona basmak gerekiyor, otomatik olarak bir tuşa basmadan da olabilir mi?
Birde b7, c7,d7 hücrelerine yazdığımda sadece a7 ye aktarmıyor altındaki hücrelerede değerler geliyor orası yanlış oldu sanırım.

sorunuzun cevabı 4.nolu mesajda..

Galiba ben butona bağlı olmadan yaptım. Fakat aynı değerler girildiğinde uyarı mesajı vermesini yapamıyorum. Ben veri doğrulamadan a sütununa =EĞERSAY(A:A;A1)=1
yazdım olmadı.
Elle girildiğinde uyarıyı veriyor fakat otomatik oraya attığı için uyarmıyor sanırım.

Ekli dosyalar

Galiba ben butona bağlı olmadan yaptım. Fakat aynı değerler girildiğinde uyarı mesajı vermesini yapamıyorum. Ben veri doğrulamadan a sütununa =EĞERSAY(A:A;A1)=1
yazdım olmadı.
Elle girildiğinde uyarıyı veriyor fakat otomatik oraya attığı için uyarmıyor sanırım.

Geri