• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunlarda Koşullu Toplama

Excel Vers. ve Dili
2008
Günaydın arkadaşlar excelde şimdiye kadar dört işlem dışında çok bişey yapmadım. yüzden karışık formüllerin üstünden gelemiyorum.

Yapmak istediğim şey şu

C sütunu aylar
E sütunu ürünün cinsi
F sütunu ise adetler

ben burda ocak ayındaki paletlerin toplamını sağ kısımda görünen ayların olduğu almak istiyorum

Ben şu şekilde bir formül kullandım fakat bu benim işimi görmüyor

=TOPLA(EĞER(C3:C55="OCAK";EĞER(E3:E55="PALET";F3:F55)))

bu formül bana F sütunun genel toplamını verdi bana ise bunların ayrı ayrı toplamları gerekiyor. Sanırım istediğim şeyi anlatabilmişimdir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu tabloyu Office Xp de kullanıcam arkadaşlar

Son düzenleme:
Merhabalar

I4 hücresine bu formülü yapıştırın

=TOPLA(EĞER($C$3:$C$55=$H4;EĞER($E$3:$E$55=I$2;$F$3:$F$55))) ve bu bir dizi formülüdür biliyorsunuzdur.

Sonra aşağı ve sağa doğru kopyalayınız.

Teşekkürler ilgilendiğiniz için fakat bu formül bana adetlerin tamanın toplamını veriyor bana gerekli olan sadece ocak ayına ait adetleri normalde bu veriler karışık tı ben ayrı bir yere kopyala yapıştır yaparak ayları sıraladım ama buda zor bir iş bu tablolar toplamda 50 tane olucak yani bütün şube ve bayilerimiz için tek bir sayfa ve her sayfada irsaliye bilgileri girilecek o şube için

Kardeş...ben mi yanlış anlıyorum siz mi yanlış konuşuyorsunuz.

Kod:
ben burda ocak ayındaki paletlerin toplamını sağ kısımda görünen ayların olduğu almak istiyorum 

Ben şu şekilde bir formül kullandım fakat bu benim işimi görmüyor

bu formül bana F sütunun genel toplamını verdi bana ise bunların ayrı ayrı toplamları gerekiyor. Sanırım istediğim şeyi anlatabilmişimdir.

El ile rakam yazınız hangi rakam nereye gelecek.

Ekli dosyalar

Sanırım ben yanlış anlattım hocam çalışmış olduğum tablonun bir örneğini mesaja ekledim ve açıklamayıda dosyaya iliştirdim sanırım açıklamada tam olarak anlatabilmişimdir yapmak istediğimi

Ekli dosyalar

Siz bu formülü diziye çevirmemişsiniz.

Eğer yapmasını bilmiyorsanız söyleyin,yapalım.

Bu formülü doğrudan giriniz.

=TOPLA.ÇARPIM(($C$3:$C$55=$H4)*($E$3:$E$55=I$2)*($F$3:$F$55))

F13 ve F17 hücreler yanlış boyanmış,düzelttin.

J2 de ne yazıyorsa E sütununda aynısı yazacak Karkas arabası olmaz sadece karkas olacak.

Hocam mesajına cevap yazdım ama çıkmamış. İşten yeni geldiğim için şimdi gördüm

Son göndermiş olduğun dosya aramış olduğum şey ellerine sağlık çok teşekkürler

Merhaba kolay gelsin Arkadaşlar
Benim şöyle bir sorum olacak
Mesela A1 hücresinde"31".01.2012"tarihi var B2 hücresinde aynı tarih var C3 hücresinde Yine aynı tarih var bu tarihlerin toplamında bana 3 vermesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşlar merhaba bana yardımcı olabilir misiniz
bi toplama işleme yapıcam işin içinden çıkamadım

F1'de değer varsa topla H1 yaz
G1'de değer varsa topla h1 yaz
Eyer ikisinde de değer varsa sadece 1 ni topla H1 yaz.

Geri