DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
C sütununda e yazan veriler D sütununda ilk hücre ile eşlenip gruplanan hücrenin
Tabolya dagılımını gerektiren zor bir excel sorusu Ugraşmak isteyen buyursun ..
Merhaba
1 - Bu grubların hangi il olduğunu nereden bileceğiz_?
2 - Bu tablolara kaç adet veri gelecek bunlar belli mi_? Yoksa tablolar neye göre genişleyecek_?
1- Önce c sütunundaki ilk erkek çocugu buluyoruz ona göre d hücresindeki şehir tabloya adanıyor ; eğer 1 tane varsa tabloya 1 satır giriyor.bundan sonrakiler 2.c, tabloya gider; aynı şekil devam eder.
D3 "ankara" ise C3 "e" ise ilk grup "Ankara"dır; d3 "Ankara" c3 "k" ise es geçiyoruz;
c teki "e" değerinin olduğu satırdaki d hücresindeki şehir ilk grubu belirler. yani Tablo1 Ankarada olan erkeklerin grubu oluyor.
2- Tablo1 den bahsedersek ; c deki ilk e değerinin olduğu satır ankara olduğundan c hücresi e olan ve d hücresi "ankara" olan tüm satırlar tabloda kaç adet veri olacagını belirliyor; Şekilde "ankara" 3 adet var demekki Tablo1 3 adet veriden olusacak
=EĞER(SATIRSAY($J$3:J3)>TOPLA.ÇARPIM(($D$3:$D$100="ankara")*($C$3:$C$100="e"));"";İNDİS(B$3:B$100;KÜÇÜK(EĞER(($D$3:$D$100="ankara")*($C$3:$C$100="e");SATIR($D$3:$D$100)-SATIR($D$3)+1);SATIRSAY($J$3:J3))))
৺Tekrar
Bu işlemi Özet Tablo ile 10. saniyede yapabilirsiniz...
Merhaba
İsimler için
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.Kod:=EĞER(SATIRSAY($J$3:J3)>TOPLA.ÇARPIM(($D$3:$D$100="ankara")*($C$3:$C$100="e"));"";İNDİS(B$3:B$100;KÜÇÜK(EĞER(($D$3:$D$100="ankara")*($C$3:$C$100="e");SATIR($D$3:$D$100)-SATIR($D$3)+1);SATIRSAY($J$3:J3))))
Diziye çevirme : Formül hücreye girildikten sonra Enter Tuşuna basılmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır. Formülün başında "{" bu işaret sonunda "}" bu işaret çıkacaktır. Bu işaretleri elle yaptığınız takdirde formül hata verecektir.
Formülde 100 satır baz alınmıştır.
Cinsiyet ve Şehiride çıkartmak isterseniz yan tarafa doğru çekerek çoğaltın.
Formülde sabit ankara degeri var!!! Diyelim liste değişti tablo 1 re mersin şehri geldi o zaman ne olucak her şehir için tablomu hazırlamam gerekecek ? hayır.
Ayrıca daha tablo2 ve tablo 3 var zor bir soru evet
Yardımcı hücre kullanılması gerek diye düşünüyorum c3 deki deger "e" ise sagındaki hücre tablo1 re adanıcak ama sabitte kalmayacak sayın asi..
tablo 2de ; ankara grubu bitince sıradaki ankara harici c "x" deki deger e ise d "x" şehri atanacak ... tablo 3 çe kadar devam edecek
murat bey akalanıza tşk ama..Her seferinde Özet Tablo oluşturmayacağınızı biliyorsunuz değil mi ? :dusun:
İsterseniz dosyaya bir bakın. Yok böyle olmaz, benim işimi görmez derseniz, siz bilirsiniz.
İyi günler...
Bu sorunuzun sebebi üstte sorduğum soruya verdiğiniz cevaptan kaynaklanıyor. Yapılacak bir şey yok hücreden aldırtmak isterseniz "ankara" yazan yeri $A$1 şeklinde düzenleyin.
Yardımcı hücre kullanmaktan kastınız nedir onu da anlamadım.
murat bey akalanıza tşk ama..
Yok böyle olmaz, benim işimi görmez
tablo2 ve 3 olması gereken şekilleri Görüyormusunuz ?
pivot tableye uzagım ;
tabloyu görüyormusunuz derken işlem istediğim gibi olmadı demek istemiştim ama alakanıza tşk ler sayın asi...
C sütununda e yazan veriler D sütununda ilk hücre ile eşlenip gruplanan hücrenin
Tabloya dağılımını ..