• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki son 20 veriyi listelemek

Excel Vers. ve Dili
türkce
Benim elimde ki tabloda 2500 adet veri girişi var benim istediğim isme göre son 15 veya 20 veriyi getirme bu mümkünmü ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba.
K1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A:A;$J$1)<SATIR();"";İNDİS(C:C;TOPLA.ÇARPIM((BÜYÜK(($A$1:$A$65536=$J$1)*SATIR($1:$65536);SATIR())))))

İlginizden dolayı Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan , omer.baran iginizden dolayı teşekkür ederim. tam istediğm gibi oldu Allah razı olsun

acaba hem isim hem tarih olarak çağırabilir miyiz

Korhan Ayhan Bey ve omer.baran Bey

acaba hem isim hem tarih olarak çağırabilir miyiz son 20 satır olmasa da sadece örnek 01.08.2015 ile 31.08.2015 tarihleri arası Ersin adında kileri

ilginiz için şimdiden teşekkür ederiz.

Bilgisayar başında değilim, cep telefonundan yazıyorum.
Benim gönderdiğim formüldeki İNDİS( den sonraki C:C yi B:B olarak değiştirerek tarihleri getirebilmeniz lazım.

Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan Bey Teşekkür ederim. ilginizden dolayı gayet güzel oldu Allah Razı olsun

Güncel Tarih saat

Korhan Ayhan , Ömer.Baran bey yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. benim sizden bi ricam daha var acaba a sutununa veri girdiğimde güncel tarih ve saati b sutununa yazabilir mi ? makrosuz formulle örnek a 3 hücresine ersin yazsam b3 hücresine 14.09.2015 11:27 yazsın ama sabit kalsın mümkün mü ?

ilginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.

... a sutununa veri girdiğimde güncel tarih ve saati b sutununa yazabilir mi ? makrosuz formulle örnek a3 hücresine ersin yazsam b3 hücresine 14.09.2015 11:27 yazsın ama sabit kalsın mümkün mü ?
Bir hücreye; formül kullanarak, kalıcı olacak şekilde, işlem tarihini/saatini yazdıramazsınız. =ŞİMDİ() formülü sayfada her işlem yaptığınızda tekrar hesaplanır ve yeni bir değer alır.

Bunun için makro kullanmak durumundasınız.
Örneğin aşağıdaki kod (kodu ilgili sayfanın kod bölümüne kaydedin) ile (B sütununun biçimini gg.aa.yyyy ss:dd:nn olarak ayarlayın);
A sütununda bir hücreye veri yazdığınızda, veri yazılan satırda B sütununa veri yazma tarihi ve saatini yazdırabilirsiniz.
Koddaki 2 sayısı sütun numarasıdır, yani B sütunu oluyor.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [[B][COLOR="Red"]A:A[/COLOR][/B]]) Is Nothing Then Exit Sub
    Cells(Target.Row, [COLOR="red"][B]2[/B][/COLOR]) = Now
End Sub

peki iki satırda çalışır mı ?

a sutununa veri girdiğim de b sutununa güncel tarih saat atıyor

c sutununa veri girdiğimde d sutununa güncel tarih saat atması için ne yapmak lazım aynı sayfa da

ilginizden dolayı teşekkür ederim. iyi günler

a sutununa veri girdiğim de b sutununa
c sutununa veri girdiğimde d sutununa
güncel tarih saat atması için ne yapmak lazım..........
Aşağıdaki kod'u ilgili sayfanın kod bölümüne uygulayınız, sonra A ve C sütununa veri girişi yaparak (veri girişini ENTER tuşu ile yapınız) test ediniz.
NOT: Kod'daki sayılar sütun numarasını gösteriyor (örneğin A sütunu için 1, B sütunu için 2 gibi)
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A:A, C:C")) Is Nothing Then Exit Sub

If ActiveCell.Column = 1 Then
    Cells(Target.Row, 2) = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
    Columns(2).AutoFit
ElseIf ActiveCell.Column = 3 Then
    Cells(Target.Row, 4) = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
    Columns(4).AutoFit
End If

End Sub[/FONT]

Teşekkür ederim.

İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. tam istediğim gibi oldu

sy. omer.baran bey

enter değilde tab tuşu ile çalışması için ne yapmamız gerekiyor ?

Geri