• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki sayıları gruplandırma

Excel Vers. ve Dili
2013 tr
Herkese iyi çalışmalar, uzun zamandır sizin paylaşımlarınız dan faydalanıyorum çok yararını gördüm ancak çözemediğim bir iş geldi ve size danışmak isterim,şimdiden teşekkür derim.
Görüntüdeki A stunundaki sıralanmış rakamların 7.basamağından itibaren farklılık oluşuyor bunu sarı alandakı gruplandırılması mümkün müdür.
a>

https://i.hizliresim.com/p6j1zL.png
resmi yükleyemedim kusura bakmayın :(

Merhaba,
Anladığım kadarıyla IBAN numarasını alanlara göre parçalara ayırıyorsunuz.
Bunu parçaal formülü ile halledebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam, fakat yapmak istediğim parcaal dan sonraki ortaya çıkan rakamların gruplandırılması örneğin : bir sütunda 50000 li seri, diğer sütunda 60000 li seri , diğerinde 70000 li ..... böyle bütün serileri stunlara ayırmak...
Neticede kolay bulmak için serilerine ayırmak

Örnek dosyanızı dosya.tc sitesine yükleyerek linkini paylaşabilirsiniz.
Böylece örnek dosyanız üzerinde 5'li, 6'lı, 7'li gruplamaların nerelere hangi şekilde aktarılması gerektiğini daha iyi anlatmış olursunuz, doğru çözümü bulma şansınızda bir o kadar yüksek olur.

Makro ile olsa daha pratik olacak sanki , bu şekilde olsa değişken ayarlamak zorunda kalırım belki daha kolay bir yolu olursa binlerce veriyi düzenlemem gerekmeden yapılabilir , zaten bu şekle getirirken çok zaman alıyor. teşekkür ettim çıtır
Makro...?

Rica ederim.Dönüş yaptığınız için ben teşekkür ederim.Forumda Makro konusunda çok uzman arkadaşlar var.Sanırım sorununuza çözüm getireçeklerdir.Kolay gelsin.

Merhabalar,
Bu bölünme işlemini tam anlayamadım. 71000 74000 78000 gibi. Onun dışında benim ayarlamam şu şekilde oldu. 1 ile başlayanlar bir sütuna, 2 başlayanlar yanındaki sütuna, 3 ile başlayanlar bir yan sütuna gibi. Sayfadaki butona basarak sonucu gözlemleyiniz. Ayrıyeten B sütununa yazdırmadan direkt sonucu göstersin derseniz, kodda küçük bir değişiklik yapılabilir. Bilginize...

http://dosya.co/teew8jf5o1oz/grup.xlsm.html

Sayın saban20152015,
Öncelikle mükemmel olmuş eline sağlık , biraz düzeltme yapabilirsek daha da güzel olur benim için ; tıklat butonuna bastığımda yeni bir sayfaya atsa (örnek sayfa 2 ye ,1 ,2,3,4,5,6,7,8,9 ları ayırsa ) daha sonra mesela 1 li hanede alt alta az rakam varken 5li hanede çok tek bi sayfada yada 2 sayfada çıkarmak istıyorum yok sa 5li hane çok alta doğru çok kağıt çıkıyor .
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,
İstediğiniz bir kısmını yapabildim, zira evim sobalı ve bilgisayarım sobasız odada. Kısacası çok üşüdüm. :)

İsteğinizin 2.kısmı olan, veriler eğer çok uzun ise, yan yana sütunlara dizilsin demişsiniz. Bazı şahısların verileri çok fazla. Verileri yan yana sütunlara koysak bile, sayfaya zaten sığmıyorlar.

Dikey sayfa ayarında 8.sütun sığıyor ama Sizin 9 sütun veya daha fazla olacak şekilde veriniz var.
Yatay sayfa ayarında ise verilerin satır sayısının çok fazla olmasından dolayı yan yana getirsek bile yine de sığmıyor.
Yazdırma ayarlarında sayfaya sığdır dersek de, yazılar okunacak seviyede olacaktır ama (bazıları) çok küçük olabilecektir.

Sayfa ayarınız konusunda bir şey belirtirseniz, ona göre bir düzenleme yapmaya çalışayım.

Selamlar...

Dosyanın mevcut hali ektedir. Bir kontrol edin, şöyle olsun dediğiniz bir yer olursa, bakalım.

http://dosya.co/k9df6n32c376/Grup_2.xlsm.html

Eyvallah sayın saban20152015,
Çok uğraştırdık sizi , işimi çok kolaylaştırdı , teşekkür ederim

Bu soğuklarda sizide yorduk , bende öğrenmek istiyorum, komut işini, nerden başlasam yardım edin de sizi fazla yormayalım

Geri