• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki sayı silinince otomatik "0" değerini alması ?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010
Merhaba arkadaşlar

26 satıra sayısal bir değer giriyorum. fakat bunları daha sonra değiştirmek istedğimde karışıklık oluyor. Bir tuşla B2:B26 aralığındaki o değerleri silip 0 değerini vermesi mümkünmüdür ? (amacım bağlı formülün sonucunu bozmaması)

Sayfaya bir buton ekleyin ve bu kodu butona yazın
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("b2:b26").Value = 0
End Sub

Kendiniz makro kaydet yoluyla yapabilirsiniz:

Yeni makro oluşturma

Yeni makro kaydetmeyi yukardaki linkten görebilirsiniz. burdaki uygulamayı yaptığınızda yeni makro kaydet dedikten sonraki her yaptığınız excel tarafıdnan bir makroya kaydedilir. Daha sonra kaydı durdurur ve sayfaya bir düğme ekleyerek, o düğmeye makroyu atar, sonra da istediğiniz zaman kullanırsınız.

Deneme işlemini asıl dosyanızda değil farklı bir dosyada yapın ki yanlış bir işlem yaptığınızda verileriniz kaybolmasın.

çok teşekkür ederim çok sağolasın. yapmak istediğim buydu :)

Bence siz benim önerimi de değerlendirin.

Sub Verilerisil()
If MsgBox("Bütün bilgileri sıfırlamak istediğinizden emin misiniz ?", vbCritical + vbDefaultButton2 + vbYesNo, "UYARI") = vbYes Then
Sayfa1.Range("b2:b26").Value = 0
Sayfa2.Range("b2:b26,c2:c26").ClearContents
Sayfa3.Range("b2:b26,c2:c26").ClearContents
Sayfa4.Range("b2:b26,c2:c26,e2:e26,f2:f26").ClearContents
End If
MsgBox "Silme işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

böyle bir kod kullanıyordum. prens24 arkadaşımızın "Sayfa1.Range("b2:b26").Value = 0" tek satır kodu işimi kolaylaştırdı

İlginiz ve önerileriniz için çok sağolun iyiki varsınız :)

Yalnız gördüğüm kadarıyla kullandığınız kodlarla yeni kodlar tam olarak aynı şeyi yapmıyor.

Eski kodlarınız öncelikle verileri silmek isteyip istemediğinizi soruyor, evet derseniz de sırasıyla sayfa1'de b2:b26'yı 0 yapıyor; Sayfa 2, sayfa 3 ve sayfa 4'te B2:b26 ve c2:c26 aralığını siliyor (içeriğini siliyor); sayfa4'te ilave olarak e2:e26 ve f2:f26 aralığını da siliyor ve son olarak işlem tamamlanmıştır uyarısı veriyor.

sayfa 4 e kadar verileri silmek istiyordum ama 1. sayfada belirttiğim aralıktaki verileri sildiğimde diğer sayfalara aktarılan verilerin durumları bozuluyordu. bu yüzden böyle birşeye ihtiyaç duymuştum. :) benim hatam biraz üstü kapalı anlattım. bu yüzden kusuruma bakmayın. :)

Geri