• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütundaki kelimeleri saydırmak

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. fructose örnek dosyanızdaki formül için dizi formül diye belirtmişsiniz fakat bende normal haliylede istenen sonucu verdi.

Bu arada benim ve Sn. yurttas beyin önermiş olduğu çözüm hücreye yazılan ikinci aynı değeri saymıyor.

Mesaj yanlışlıkla iki kez gönderildiği için tarafımdan silinmiştir.

Belki çalışmaz diye dizi formülü olsun dedim ama Sn COST_CONTROL dediğiniz gibi dizi formülü olmadanda çalışıyor.

A sütununda verilerim var B1 hücresinede aramak istediğim veriyi yazacağım C1 hücresine ne yazayımki A sütundada geçen kelimlerin adetini versin Yalnız fonksiyon ile istiyorum

Son düzenleme:
Cevabını fonksiyonlamı istiyorsunuz

Evet Ali Bey makro istemiyorum fonksiyon ile istiyorum:roll:

Sn.Desertrose

Ek'teki Örneği inceleyiniz.

İkinci bir çözüm ise pivot alabilirsiniz.

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde saydırabilirsiniz.

Kod:
=EĞERSAY(A1:A13;"*" & B1 & "*")

=eĞersay(a1:a13;"*" & B1& "*")

=topla.Çarpim(--(a1:a13=b1))

Not: Soruyu yanlış algılamışım. Dikkate almayın.

Son düzenleme:
Forum için hazırladığım ve eklemeyi düşündüğüm bir örnek içinde buna benzer bir kısım vardı ama henüz ekleyemedim .:) Denk geldi

B1 hücrenize kelimenizi yazın C1 hücrenizde verinizi adet olarak göreceksiniz.C1 deki formül dizi formülüdür. Formül çubuğunda iken Ctrl+Shift+Enter tuşu ile basılarak dizi formülü haline getirilmiştir.

Örneğiniz ektedir.

Ali Beyin ki istediğim adeti veriyor tüm kalemleri sayacak yani tüm hücre içeriğindeki kelimelerin sayılması idi istediğim yinede ilginize teşekkür ederim arkadaşlar ali bey sizede teşekkür ederim iyiki varsınız süper bi çözüm elinize sağlık:hey:

Geri