• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki ilk dolu hücre ve sonrasını başka bir sütuna sırayla yazdırmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Merhaba arkadaşlar ; A sütunundaki ilk dolu hücreyi buldurup b sütundaki ilk satıra yaz sonra A sütunundaki ikinci dolu hücreyi bul b sütundaki 2.satıra yaz gibi devamıda böyle olacak şekilde makro örneğiniz var mı? veya yardımcı olabilirmisiniz?Şimdiden teşekkürler saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Örneği inceleyiniz.
Kod:
Sub Dene()
Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Copy [b1]
MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, "leumruk"
End Sub

Ekli dosyalar

teşekkür ederim sayın leumruk istediğim gibi yalnız ben sadece 4 satırı yazdırmak istersem nereye şart girmem gerekiyor.Saygılar

Sayın Blazer2004,

Bir de böyle deneyiniz. a1 ve a100 değerlerini istediğinez kadar azaltıp çoğaltabilirsiniz.

B1 hücresine:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$100<>"";SATIR($A$1:$A$100));SATIR())));"";İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$100<>"";SATIR($A$1:$A$100));SATIR())))
dizi formülüdür.
girdikten sonra CTRL+SHIFT+ENTER Tuşlarına beraber basınız. isteğiniz kadar aşağı çoğlata bilirsiniz.

teşekkür ederim Sayın Ergüngüler , Sayın Leumruk'un kod işimi gördü ama ben a hücresindeki karışık 10 adet veriyi b hücresine sırayla yazdırıyorum bunda problem yok.Ancak 10 veri değilde b hücresine a hücresindeki ilk 4 veriyi yaz dırmak istiyorum bu formüle şartı nerden girebilirim onu sormak istemiştim

Merhaba,
Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Kırmızı ile belirttiğim sayıyı değiştirerek veri sayısını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Kod:
Sub Dene2()
Application.ScreenUpdating = False
Columns(2).ClearContents
Set Aralik = Range("a1:a" & [a65536].End(3).Row)
    Set Bul = Aralik.Find("*", LookAt:=xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
        Adres = Bul.Address: Sat = 1
        Do
            Cells(Sat, "b") = Bul: Sat = Sat + 1
            Set Bul = Aralik.FindNext(Bul)
        Loop While Not Bul Is Nothing And Bul.Address <> Adres And Sat <= [COLOR="DarkRed"]4[/COLOR]
    End If
End Sub

teşekkür ederim Sayın Ergüngüler , Sayın Leumruk'un kod işimi gördü ama ben a hücresindeki karışık 10 adet veriyi b hücresine sırayla yazdırıyorum bunda problem yok.Ancak 10 veri değilde b hücresine a hücresindeki ilk 4 veriyi yaz dırmak istiyorum bu formüle şartı nerden girebilirim onu sormak istemiştim

Selamlar,

örnek dosyanızda a sütununda zaten 4 veri var.
B1 hücresine daha önceden verdiğim formülü girip sadece istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.

Eğer B1 hücresine aşağıdaki kodu yazıp Ctrl+Shift+Enter yaparsanız. formülü ne kadar aşağı çekerseniz ekin sadece ilk 4 tanesini yazacaktır.

Kod:
=EĞER(SATIR()>4;"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$100<>"";SATIR($A$1:$A$100));SATIR())));"";İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$100<>"";SATIR($A$1:$A$100));SATIR()))))

Teşekkür Ederim arkadaşlar Leumruk hocamın verdiği kodla problemi giderdim.Saygılar

dostum bu kodun aynısını a1:a100 değilde a1:n1 içerisindeki dolu hücreleri sıralayacak şekilde yapabilirmisin :D şimdiden teşekkürler :D

Merhaba,
Örneği inceleyiniz.
Kod:
Sub Dene()
Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Copy [b1]
MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, "leumruk"
End Sub

Bu kodu bir butona bağlayıp, butona her tıklandığında hücrelerin yenilenmesini istiyorsak nasıl bir şey yazılmalı.

1- tıkladığımda A sütununda 12 hücre varken
2- tıkladığımda A sütununda 10 hücre olması durumunda B sütununda eskiden kalan 11. ve 12. hücrelerin görünmesini istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler. Saygılar

Geri