• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki değerlerin benzer olanlarını tek olarak başka sütunda yazmak

Merhabalar, Kemal Bey.
Bu tür formülleri kendiniz de kurabilirsiniz diye düşüyorum.
Daha evvel açtığınız konularda benzer formülleri hatırlıyorum sanki.
Formülleri aşağı doğru liste boyunca çoğaltınız.
Mevcut belgenizdeki son veri satırı 31 olduğundan formüller buna göre oluşturuldu.

B2 hücresine;
Kod:
=EĞER(VE(A2>0;EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1);MAK($B$1:B1)+1;"")
E2 hücresine;
Kod:
=EĞER(SATIR()-1>MAK($B$2:$B$[B][COLOR="Blue"]31[/COLOR][/B]);"";İNDİS($A$2:$A$[B][COLOR="Blue"]31[/COLOR][/B];KAÇINCI(SATIR()-1;$B$2:$B$[B][COLOR="Blue"]31[/COLOR][/B];0);0))
F2 hücresine;
Kod:
=EĞER(SATIR()-1>MAK($B$2:$B$[B][COLOR="Blue"]31[/COLOR][/B]);"";EĞERSAY($A$2:$A$[B][COLOR="Blue"]31[/COLOR][/B];E2))
G2 hücresine;
Kod:
=EĞER(E2="";"";E2*F2)

Ömer Baran Üstadım. Bu konu için bir örnekle sorduğumu hatırlıyorum.Ancak kayıt yaptığım yeri
bir türlü bulamadım. EXCELWEB diye klasörüm var.Hatta ÖMERBARANFORMÜL diye bile var.
Fonkisyon için teşekkür ederim.Şimdi deneyeceğim.
Saygılarımla.

Ömer Abi sizin sisteme göre çalıştı. Ancak benim tabloda satır ve sütunların yeri değişikti.
Bu nedenle ekli dosya bazı boş satır ve sütunları GİZLEME yaparak hücrelerin benim tablomdaki yerlerine koyarak yaptığımda çalışmadı. Satır kaydırmaları yerini bulmadı.
EKLİ DOSYAYA GÖRE FONKSİYON DÜZENLEMESİ YAPABİLECEK MİSİNİZ? GEREKİRSE SATIR , SÜTUN KAYDIRMASI OLMAYABİLİR.

SAYGILARIMLA. TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ VARSINIZ?

Ekli dosyalar

Kemal Bey, anladığım kadarıyla E ve F sütununa uygulanan formüllerdeki SATIR() işlevinin yaptığı görev anlaşılmamış. Formülün ilk uygulandığı satır 2'nci satır oldğundan SATIR()-1 yani 2'nci satırda bunun sonucu 1 oluyor.
Eğer, tablonun yapısı gereği ilk formül uygulanan satır 24 ise; SATIR()-23 yazacaktık, maksat ilk hücrede 1 değerini, izleyen hücrede 2, bir sonrakinde 3 sayısını elde etmek ki bu sayıyla B sütununa önerdiğim formül sonucunda elde edilen sayılar arasındaki bağlantı üzerinden (KAÇINCI işleviyle) veri çağrılacak.

Geri