• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütundaki aynı kayıt no'lu satırları başka sayfaya aktarmak, toplamak, birleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar,
Ekteki örnek dosyamda veri sayfasındaki kayıt sütununda aynı numarları taşıyan satırları başka dayfaya aktarmak, aktarırken birleştirmek, miktarlarını da toplamak istiyorum. ben "örnek_sonuç" el ile oluşturdum. Otomatik yazılsın istiyorum.
TOPLA.ÇARPIM, DÜŞEYARA ve İNDİS ile biraz uğraştım ama yapamadım

Ekteki dosyada hücre üzerine açıklamalar ekledim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Birkaç sorun var

Selam MUYGUN hocam,
Emeğinize sağlık. Gerçekten çok teşekür ederim.Ancak,
aynı tarihde 2 ayrı kayıt olunca hata veriyor. Çünkü aynı gün içinde 2 ayrı üretim yapabiliyoruz.
1.sorun:
Veri sayfasında
11. kayıtta 2 insört var tarih:11.02.2008
12. kayıtta da 2 insört var tarih:11.02.2008
sonuç sayfasında
11. kayıtı diğer sayfada 10 diye gösteriyor
12. kayıtı da diğer sayfada 11 diye gösteriyor
2.sorun:
11. kayıt sonuçları çıkmıyor (insört adları, adetleri, miktarları v.s.)
3.sorun:
yardımcı hücreler kullanmadan olabilir mi?

Aslında veri sayfasının A sütunundaki değerlerin tekrarları çıkarılarak sonuç sayfasına kopyalansa belki daha kolay yapılabilir.
Dosya ektedir.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Syn ergunguler76;
1-Belirlediğiniz yetersizliklerle ilgili daha kapsamlı data örneğini buraya ekleyin.
2-bir data "örnek_sonuç" sayfasına geçerken hangi kriterlere göre geçecek( kayıt mı?,tarih mi, yada her ikisi mi, veya kayıt+tarih+operatör mü)
3-yardımcı hücre kullanmadan yapılabilirliği varmı bilmiyorum. (birden fazla aynı kritere sahip alfasayısal hücre birleşecek belki makro ile olabilir)
İyi çalışmalar.

Selam Muygun,
gönderdiğim ilk örnek dosyayı yeniledim. "Örnek Dosya 27.01.2009.xls" adında.
Gerekli açıklamaları yaptım. Kafa karışıklığını giderdim sanıyorum. Aslında istediğim sade birşeydi. Ancak ben izah edememişim.
Sizin başka konulardaki çözüm yollarınızdan bu soruyu peklala çözebileceğinize inanıyorum.
Öncelikle "veri" sayfasındaki tekrar edilenleri birer adete sırasını bozmadan "sonuç" sayfasına eklerseniz gerisi sizin için çok kolay olacaktır.
Şimdiden teşekkürler...

Merhaba;
Her iki sayfada da gri hücreleri yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun.
Çok teşekkürler emeğinize sağlık. Yardımcı hücre kullanmadan olmayacak galiba.
ne yapmak istediğimi anlamıştırsınız umarım. Sizin önerebileceğiniz başka yöntem var mı? Sizlerden gelen cevaplara göre listeleme, veri girme, tablolama yöntemlerimi değiştirebilirim?
En önemli kriteri anlatıyorum:
1-) ana ürünlerimiz var. Biz ana ürünlerin içine insört atıyoruz.
2-) insörtü hergün atmıyoruz.
3-) Bazen 1 bazen 1'den fazla insört atıyoruz.
4-) aynı gün 2 kere insört attığımız oluyor ve her kerede 1 veya daha fazla atabiliyoruz.
5-) benim isteğim her seferdeki atılan insörtlerin adları,adetleri,tarihleri, toplam miktarları, içine girdiği ana ürün adı ve sayfa sayısı

İyi çalışmalar

veri girme şeklini değiştirdim

Sayın Muygun.
Çok teşekkürler emeğinize sağlık. Yardımcı hücre kullanmadan olmayacak galiba.
ne yapmak istediğimi anlamıştırsınız umarım. Sizin önerebileceğiniz başka yöntem var mı? Sizlerden gelen cevaplara göre listeleme, veri girme, tablolama yöntemlerimi değiştirebilirim?
En önemli kriteri anlatıyorum:
1-) ana ürünlerimiz var. Biz ana ürünlerin içine insört atıyoruz.
2-) insörtü hergün atmıyoruz.
3-) Bazen 1 bazen 1'den fazla insört atıyoruz.
4-) aynı gün 2 kere insört attığımız oluyor ve her kerede 1 veya daha fazla atabiliyoruz.
5-) benim isteğim her seferdeki atılan insörtlerin adları,adetleri,tarihleri, toplam miktarları, içine girdiği ana ürün adı ve sayfa sayısı

İyi çalışmalar

Merhaba,
Yukarıdaki 5 kriterim değişmedi ancak;
Veri girme şeklini değiştirdim. veri sayfasındaki sayılar sonuç sayfasına otomatik değilde el ile girmek istiyorum. Sanırım böyle daha kolay yapabilirsiniz.
Detaylar ekteki dosyadadır
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Selam MUYGUN,
Öncelikle çok teşekkürler. Çok yordum sizi. Emeğinize sağlık. Dediğiniz gibi fazla birşey değişmemiş. Ben daha az formül ve yardımcı hücre kullanılması için el ile girmeyi önermiştim.

sayfalarda A sütunu ve 1. satırdaki kenarlık gibi görünen çizgiler nedir? anlayamadım.

İşin ehli sizsiniz, karışmak gibi olmasın ama, topla.çarpım hiç kullanmadan yapmışsınız da.

Eğer örnek dosyamda insört isimlerinin birleşmesini istemezsem (yani "sonuç" sayfasında insört isimlerini içeren sütun olmasa) tablo nasıl düzenlenir?

Merhaba ergunguler76@;
Sayfada görülen kenarlık dediğiniz sanal çizgi tablodaki satır ve sütun sabitlemesidir (uzun listelerde üst ve yan başlıkların tablo yana yada alta doğru genişledikçe kaymasını önlemek için kullanılır) Bunu düzenlemek için tabloda iken imleci kaymasını istemediğiniz yerin bir alt yada yan hücresine konumlandırın. Sonra pencere>bölmeleri dondur'a basın. Çözmek için pencere>bölmeleri çöz'e basın.
Tablonuzda bir yer için toplam istiyordunuz bunuda Topla.çarpım yerine dizi formülü ile hallettim.
İnsört isimlerini istemiyorsanız son gönderdiğim dosyada veri sayfasında Q:AB aralığını sütundan seçin ve silin. Aynı şekilde sonuç sayfasından da F sütununu seçin ve silin.
İyi çalışmalar.

HOCAM BENDE SİZDEN YARDIM İSTİYORUM ŞÖYLEKİ BİR PROGRAM HAZIRLAYACAĞIM SAYFA 1 İN A2 HÜCRESİNDE İSİM SOYİSİM OLACAK B2 SÜTUNUNDA TC KİMLİK C2 STUNUNA GRUBUNU YAZACAĞIM VERİLERİN GİRİŞİ BİTTİKTEN SONRA SAYFA 2 DE SAYFA BİRDE GRUBU KISMINA MESELA 1. GRUP DİYE YAZDIKLARIMIN HEPSİ GRUP BİLGİLERİDE DAHİL SIRALANSIN SAYFA 3 DE 2 GRUP SAYFA 4 TE 3. GRUP VE 14 SAYFA OLACAK ŞEKİLDE OLURSA ÇOK GÜZEL OLUR ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ TEŞEKKÜR EDERİM MAİLİMİ VEREYİM LAZIM OLUR karakule_0472@hotmail.com

Merhaba;
Öncelikle burayı bulduğun için çözümün yarısını bulmuşsun demektir. Kalan yarısı için;
Mailden çok örnek bir dosya oluşturup onun üzerinde istekleriniz belirtip , çıkması gereken sonucu manuel çıkartıp bizleri yönlendirseniz çok daha güzel olur.
İyi çalışmalar.

Geri