• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda yinelenmiş verinin kaçıncı hücrede olduğunu yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

B sütununda al alta her hücrede belli veriler var

Örneğin B2 de bulunan bir veri atıyorum B152 de de var.

Ben C sütununa bir formül yazıp aşağı doğru çekerek ilgili hücredeki veri neyse aynı değer hangi hücrede bana onu yazdıracak bir formül istiyorum

Örneğin C2 ye yazdığım formül bana B152 sonucunu yazmalı.

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

C1 hücresinde aşağıdaki formülü kullanınız. VErilerinizin çokluğuna göre formüldeki 3000'leri değiştirebilirsiniz:

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($B2:$B$3000;B1)>0;ADRES(KAÇINCI(B1;$B2:$B$3000;0)+SATIR();2;4;;);"")

Son düzenleme:
üstadım ben örnek olarak b c şeklinde örnek verdim ama
tamam veriler B de ama Ben bu formülü M sütununda yazıyorum

yazdığım formülde sizde türkçe ben ingilizceye şu şekilde çevirdim

M sütunundaki hücreye bu formülü yazmış olmam farkedermi çünkü boş değer getiriyor

Kod:
=IF(COUNTIF($B2:$B$3000;B1)>0;ADDRESS(MATCH(B1;$B2:$B$3000;0)+ROW();2;4;;);"")

Pardon birde şöyle belirteryim ben bu listeyi filtreyle süzdüm belli kriterleri getirdim.

şimdi ilk formülü ben M196 ya yazıcam. filtreye göre ikinci verim M201 de gibi.

formülü düzelttim fakat yine boş çıkıyor sonuç

2008 yılından beri üye olup 400 küsür mesaj gönderen bir forumdaş olarak sorularda ne istediğimizin tam olarak belirtilmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Bizden en isterseniz biz ona göre düşünüp ona göre çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Verdiğim formülü B sütunu haricinde hangi sütuna yazarsanız yazın aynı sonucu verecektir, yazıldığı sütunun önemi yoktur. 196. satıra yazacaksanız önce 1. satıra yazıp sonra ordan kopyalayıp 196. satıra yapıştırabilirsiniz.

Üstadım

ben sadece formülün sonucu boş çıktığı için acaba bahsettiğim M sütunu veya 196. Satırdan başlanıyor gibi durumlardan olabilir mi diye oluşan sorunu belirttim

Ayrıca dediğiniz gibi M sütununda formülü M2 de yazıp M sütunu boyunca veri boyunca çektim. Fakat formül hiç alakası hücreyle lişikilendiriyor veriyi.

Örneğin B204 deki veri B328 de var ama bana M204 B722 sonucunu vermiş. B722 de ise hiç alakası olmayan bir veri mevcut.

Formül düzgün çalışıyor. B sütununa 1'den itibaren ardışık sayılar yazıyorum.
Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi formülü M1 hücresine yazıp aşağı doğru kopyalıyorum.
B204 hücresinde 204 yazdığı için sizin örneğinizle uyuşması için B328'e de 204 yazıyorum.
M204 hücresinde B328 sonucunu veriyor. Örnek dosya ektedir:

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfUTdtMUNEMFd2NVk/view?usp=sharing

Geri