• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda yer alan farklı değerlere otomatik sıra no

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
merhaba
Tek bir sayfada satırlara sıralı giriş yapıyorum. "d" sütununa müşteri numaralarını giriyorum, "e" sütununa ise müşterinin aldığı ürün adını... istiyorum ki aynı müşteri aynı ürünü alırsa bunu "c" sütununda önceki alışveriş sıra nosuna "ek" yazsın. bir başka müşteri aynı ürünü alsa bile ona farklı sıra numarası versin. kendisi de başka bir ürün aldığında farklı sıra numarası versin. diğer müşteri bir üründen ikinci, üçüncü, dördüncü defa aldığında her birini ilk sıra nosundan çağırıp "SıraNo-ek" yazsın. Her bir ürünü ayrı ayrı süzüp sıra nosuna göre izleme kolaylığı sağlamayı hedefleyen bu çalışma bir makro ile mümkün olabilir mi?

http://s5.dosya.tc/server5/ajwn30/Kitap1.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba,
Anlatımınıza rağmen, örnek bir dosya ile bir sayfada mevcut durumu, diğer sayfaya oluşmasını istediğiniz formatı gösterir şekilde. dosya.tc veya dosya.web.tr sitelerinden birinden yükleyerek yardım talep ederseniz cevap alma şansınız çok daha fazla olur. Dosya olmayınca o istenen formattaki çalışmayı yardım etmek isteyen yapmak zorunda kalacaktır. Çünkü yazacağı kodları test etme ihtiyacı duyacaktır.

Merhaba,
Anlatımınıza rağmen, örnek bir dosya ile bir sayfada mevcut durumu, diğer sayfaya oluşmasını istediğiniz formatı gösterir şekilde. dosya.tc veya dosya.web.tr sitelerinden birinden yükleyerek yardım talep ederseniz cevap alma şansınız çok daha fazla olur. Dosya olmayınca o istenen formattaki çalışmayı yardım etmek isteyen yapmak zorunda kalacaktır. Çünkü yazacağı kodları test etme ihtiyacı duyacaktır.

http://s5.dosya.tc/server5/ajwn30/Kitap1.xlsx.html

C2 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($D$2:D2;D2;$E$2:E2;E2)=1;MAK($B$1:B1)+1;İNDİS($B$1:B1;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(DOĞRU;$D$1:D1&$E$1:E1=D2&E2;0)))&"-Ek")

Geri