• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda Yer Alan Değere Göre Çarpma İşlemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
tablo örneği yükleyemedim altın üye olmadığım için, basit bir tablom var, sütunlarda yer alan başlıklar şöyle, TARİH, PLAKA, ÜRÜN CİNSİ, LİTRE, KG, BİRİM FİYAT, TOPLAM, yani toplamda 7 sütunum var A-G arasında. Şimdi sorum şu, ürün cinsi 2 farklı isimde olduğu için toplam kısmında otomatik toplatma yapamıyorum çünkü birim fiyatları farklı. Yapmak istediğim şey ise eğer ürün cinsi sütununda herhangi bir hücreye, örneğin C6'ya "LPG" yazarsam KG ve BİRİM FİYATI çarpıp TOPLAM'a yazsın, veya C6'ya "MOTORİN" yazarsam LİTRE ve BİRİM FİYATI çarpıp TOPLAM'a yazsın. Bu olayı formülle otomatiğe bağlamak mümkün mü acaba ?

edit: dalgınlıkla konuyu çok farklı alakasız bir yere açmışım kusura bakmayın

. . .

KG ile çarpılacak başka ürün çeşidi var mı. Varsa formülde gruplanırsa daha iyi olur.

Kod:
=eğer(c4="lpg";e4*f4;d4*f4)

. . .

. . .

KG ile çarpılacak başka ürün çeşidi var mı. Varsa formülde gruplanırsa daha iyi olur.

Kod:
=eğer(c4="lpg";e4*f4;d4*f4)

. . .

hocam çok sağolun işimi halletti, şimdi KG'ı ortadan kaldırdım sadece litre ile yapacağım, verdiğiniz formülü birim fiyata entegre ettim, ürün cinsine göre otomatik atıyor. Bir sorum daha olacak ÜRÜN CİNSİ kısmında sadece 2 tür ürün var MOTORİN ve LPG başka ürün yok, sorunum şu: sadece LİTRE bazında MOTORİN ve LPG toplamlarını ayrı ayrı hücrelerde nasıl gösterebilirim ?

örnek fotoğrafta C1 ve C2'nin ben kayıt yaptıkça LİTRE bazında otomatik değişmesini istiyorum.
örnek fotoğraf
iw2q80.jpg

. . .

Kod:
=etopla(d5:d60000;"[color="red"]lpg[/color]";e5:e60000)

. . .

hocam çok teşekkürler sağolun

Geri