Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
üstadlarım merhaba. bir sorunum var. sizin çözebileceğinizi düşünüyorum. sorunum P ve V sutunlarında yazan uyarıları msgbox'ta verebilmek. dosyam ektedir. desteğiniz için şimdiden teşekkürler...
aşağıdaki gibi bir kod buldum ama R ve S sutunlarındaki (kodlarda kırmızı renk olan) uyarıyı yanlış veriyor. kodlarda nasıl bir düzeltme yapmamız gerekiyor. yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler...
Sub mmm()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 4 To Range("a65536").End(3).Row
If Range("b" & i).Value = "" Then
mesaj = mesaj & " " & i - 3 & ". Satırda Unvan Bilgisi Hatalı" & Chr(10)
End If
If Len(Range("c" & i)) <> 3 Then
mesaj1 = mesaj1 & " " & i - 3 & ". Satırda Ülke Kodu Hatalı" & Chr(10)
End If
If Len(Range("d" & i)) <> 10 Then
mesaj2 = mesaj2 & " " & i - 3 & ". Satırda Vergi Kimlik Numarası Hatalı" & Chr(10)
End If
If Len(Range("e" & i)) <> 11 Then
mesaj3 = mesaj3 & " " & i - 3 & ". Satırda TC Numarası Hatalı" & Chr(10)
End If
If Range("d" & i).Value = "" And Range("e" & i).Value = "" Then
mesaj4 = mesaj4 & " " & i - 3 & ". Satırda TC No / Vergi No Girilmemiş" & Chr(10)
End If
If Range("f" & i).Value = "" Then
mesaj5 = mesaj5 & " " & i - 3 & ". Satırda Belge Adedi Girilmemiş" & Chr(10)
End If
If Range("g" & i).Value = "" Then
mesaj6 = mesaj6 & " " & i - 3 & ". Satırda Tutar Bilgisi Girilmemiş" & Chr(10)
End If
Doğru uyarı veriyor.
D sütununda
3. ve 4. satır 8 rakamdan (karakter) oluşuyor ve kodda 10 dan farklı dediği için uyarı veriyor.
5. ve 18. satırda aynı şekilde hiç değer girilmemiş.
E sütununda ise
14.satırdaki tc no 10 hane 11 olmadığı için uyarı veriyor.
Diğer iki tc doğru 11 haneli ve diğerleri boş olduğu için aynı şekilde uyarı veriyor.
üstad ilginize teşekkür ederim. ben A-G sutunları değilde, benim formül oluşturduğum P-V sutunlarındaki metini yazdırmak istemiştim. aslında bu şekilde daha mükemmel olmuş. P-V sutunlarındaki formülasyona gerek kalmamış. peki D sutununda ve E sütununda boş olan satırlara uyarı vermemesi için nasıl bir düzeltme yapmamız gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.