• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda Sıfırdan Büyük Olan İlk İki Hücreyi Toplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2019
Merhabalar,

Bir sütunda dolu olan ilk iki hücreyi nasıl toplatabilirim?

Saygılar

Son düzenleme:
Sütunda boş satırlar mı var?

Örnek dosya ekleyebilirseniz, bir çözüm bulabiliriz.

Sütun belirtmemişsiniz.Burda D sütunu 1 den 1000 kadar kontrol eder.Dizi formülü ctrl ve shift tuşuna basılı iken enter tuşlayınız.Kolay gelsin.
Kod:
=TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK(EĞER($D$1:$D$1000<>"";SATIR($D$1:$D$1000));2);4)&":"&ADRES(KÜÇÜK(EĞER($D$1:$D$1000<>"";SATIR($D$1:$D$1000));1);4)))

Merhaba Sn. çıtır

Formülü uygulayamadım, örnek dosya ekte yer alıyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek dosyaya buradan da erişebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın denese altın üyeliğim yok, dosyanızı görmem mümkün değil.Harici bir dosya yükleme sitelerine yükler link verirseniz göre bilirim.Hangi sütun olduğunu belirtiniz.

Sayın denese altın üyeliğim yok, dosyanızı görmem mümkün değil.Harici bir dosya yükleme sitelerine yükler link verirseniz göre bilirim.Hangi sütun olduğunu belirtiniz.

Sayın çıtır,

Örnek dosyaya 4 numaralı mesajdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Formülünüzü uyguladım ve sonuca ulaştım, ancak soruyu sanırım yanlış sordum, ulaşmak istediğim; sütunda dolu olan ilk iki hücre toplamı değil, sıfırdan büyük olan ilk iki hücre toplamıdır.

*Konu başlığı bu şekilde değiştirilmiştir.

Sayın çıtır,

Sütunda sıfırdan büyük 1 tane hücre olduğunda #SAYI! hatası veriyor. Bu kriteri de baz alarak tekrar yardımcı olabilir misiniz.

Sayın denese
A sütunu için formül ,diğeri için siz düzenlersiniz.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($A$1:$A$1000;">0")>1;TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000>0;SATIR($A$1:$A$1000));1);1)&":"&ADRES(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000>0;SATIR($A$1:$A$1000));2);1)));TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000>0;SATIR($A$1:$A$1000));1);1))))

Sayın çıtır,

Bu sefer de sütunda sıfırdan büyük sayı olmadığında #SAYI! hatası verdi.

Bu olabilir mi?
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(EĞERSAY($A$1:$A$1000;">0")>1;TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000>0;SATIR($A$1:$A$1000));1);1)&":"&ADRES(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000>0;SATIR($A$1:$A$1000));2);1)));TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000>0;SATIR($A$1:$A$1000));1);1))));0)

Basit düşünmekte her zaman fayda var. Sıklıkla kullandığım EĞERHATA fonksiyonunu düşünemedim.

Gecenin bu vaktinde, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum Sn çıtır.

Saygılar, sevgiler.

Basit düşünmekte her zaman fayda var. Sıklıkla kullandığım EĞERHATA fonksiyonunu düşünemedim.

Gecenin bu vaktinde, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum Sn çıtır.

Saygılar, sevgiler.
Bazen en yakınımızda olanları uzaklarda ararız.Sorunun çözüldüğüne memnun oldum.Hayırlı geceler.Bilmukabele

Merhaba,

Alternatif olarak kullanılabilir.

Kod:
=ALTTOPLAM(9;KAYDIR($A$1;;SATIR(A1)-1;KAÇINCI(2;EĞERSAY(KAYDIR($A$1;;SATIR(A1)-1;SATIR($A$1:$A$19));">0");0)))

Geri