• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda bulunan illerin sadece bir tanesini almak

Merhaba.
Yardımcı sütun kullanmanın bir sakıncası yoksa (bu yardımcı sütunu gizleyerek kullanabilirsiniz) örneğin G sütununda G2 hücresine;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($F$2:F2;F2)=1;MAK($G$1:G1)+1;"")
formülünü uygulayıp aşağı doğru listeniz boyunca kopyalayın. Sonra da J2 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($F$2:$F$21;KAÇINCI(SATIR()-1;$G$2:$G$21;0);1);"")
formülünü uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.

Ömer Bey ilginize ve emeğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum, çok güzel olmuş.

Küçük bir sorun var galiba, örnek sayfayı yeniden ekliyorum, F sütuna yeni il eklediğimde herhangi bir işlem yapmıyor.

Ekli dosyalar

Ömer Bey ilginize çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, yazmış olduğum bir önceki mesajdaki hatayı buldum, yardımcı sütun olan G sütundaki formülleri aşağıya çektiğimde sorun çözüldü.

Konu çözüldü, hayırlı çalışmalar, hayırlı geceler.

Ömer Bey yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın, F sütununa yeni il eklediğimde K sütunundaki iller alfabetik sıraya girmiyor, Veri sekmesinden sırala dediğimde de sıralama olmuyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın feridici_genc, ilginize teşekkür ediyorum, dediğiniz linkteki örneği kendi dosyama uyguladım güzel çalıyor, ancak sütundan herhangi bir ili sildiğim zaman formüllerin hepsi 0'a (sıfır) dönüyor.

bir hücreye uygulayın sonra aşağıya doğru çoğaltın. bende bir sıkıntı olmuyor. sadece bir hücre silindiği zaman alfabetik listenin en altında #yok hatası oluşuyor.
belki formül işinizi görmez makro kaydederek benzersiz liste almaya çalışın.

Merhabalar sıralama için kullandığınız ve yanlış hatırlamıyorsam ilk kez Sayın İdris SERDAR'ın hazırladığı bir örnek uygulamada gördüğüm ALFABETİK SIRALAMA formülündeki (DİZİ) $F$2:$F$1000 şeklindeki alan başvurularını $K$2:$K$21 olarak değiştirerek (Dizi formülü olduğunu unutmayınız, değişiklikten sonra ENTER ile değil CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlamak gerekiyor) sonuç alabilirsiniz.

iyi geceler..

Kod:
=İNDİS(liste;KAÇINCI(SATIRSAY(N$1:$N1);EĞERSAY(liste;$Q$1&"="&liste);0))
yalnız liste aralığı sınırlı bir alan. stünun tamamını almıyor.

Yukarıdaki formülü hangi hücreye yapıştırmam gerekiyor, değişik hücrelere denedim ancak hep AD hatası vermişti.

Ayrıca makro ile istemiyorum, sadece formülle olmasını istemiştim.

Sıralama işleminin uygulandığı dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Sayın feridici_genc sizin formülünüzü örnek dosyaya ekledim, ancak hep AD hatası aldım, Örnek4 dosyasını ekliyorum.

Sayın Ömer Bey sizin göndermiş olduğunuz sayfayı da inceledim, bu sayfada örneğin F3, F6, F8, F11 vb. hücrelerini tek olarak sildiğim zaman N sütunu ve O sütunundaki bütün bilgiler gidiyor.

Ekli dosyalar

Merhaba.

N2'deki formülü aşağıdaki ile değiştirip aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(DOLAYLI("$K$2:$K$"&MAK($G:$G)+1);KAÇINCI(0;EĞERSAY(DOLAYLI("$K$2:$K$"&MAK($G:$G)+1);$Q$1&DOLAYLI("$K$2:$K$"&MAK($G:$G)+1))-TOPLA(EĞERSAY(DOLAYLI("$K$2:$K$"&MAK($G:$G)+1);"="&N$1:N1));0));"")

Dizi formülü olduğunu unutmayınız.

Sayın feridici_genc güzel olmuş elinize sağlık, ancak bir sorun var J ve K sütununu neden kullandınız, o sadece başka bir formülle bir örnekti, J ve K sütununu sildiğimde formüller çalışmadı.

mantık şöyle.
j ve k stünları benzersiz liste oluşturuyor, M ve N hücrelerindeki formüller benzersiz listeden gelen verileri sıralıyor. sadece tek sıralama işine yarıyor. benzersizleri listelemiyor ne yazıkki.
beni aşıyor daha ilerisi :)

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kullanıcı tanımlı fonksiyon kullanılmıştır.

3 farklı sıralama örneği verilmiştir.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Bey güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık burada G, K ve L sütununu gizlemem gerekecek herhalde.

Korhan Bey ilginize ve emeğinize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun, kullanıcı tanımlı makro ile daha da güzel oldu, konu çözülmüştür.

Yardımı geçen tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun, hayırlı geceler.

Geri