• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda aynı olan isimleri farkı sütunda toplama

Excel Vers. ve Dili
microsoft excell
Merhaba arkadaşlar sizlerden bişe rica edicem çok uraştım ama yapamadım bi formule ihtiyacım var.Ör.Ekcel de 100-150 satırlık bir çalışma dosyam var bunun içerği ise 1 sutununda farklı isimlerden 20-25 tane isimler var ve 1 sutunundada rakam yazılı.Şimdi ben aynı kişiye ait tüm tutarları bir formul sayesinde nasıl bulabilirim?

A B C

1-FİRMA İSMİ TUTAR

2-OTO CENTER 10.000

3-TASARI TEKS. 9.000

4-DETAY TEKS. 2.500

5-OTO CENTER 1.500

6-DETAY TEKS. 2.500

Örnek olarak dosya bu şekil şimdi c sutununa Aynı isimde yer alan isimleri ve toplam tutarları c sutununda gormek için nasıl bir formul uygulayabilirim?Yardımcı olursanız çok sevinirm.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Soru başlığını değiştirin biraz daha konuyu açarmsınız ?

Şimdi ben bir 100 satırlık ve 3-4 sutunluk bir excel çalışma dosyasında bir formul yapmak istiyorum.Diyelim A sutununda FİRMA İSMİ B sutununda TUTARI var A sutununda yer alan firma isimşerinden aynı firmaya ait birden çok firma var ÖR.aynı firma 3.satırdada var 7.satırdada var.Şimdi ben bu aynı firmaya ait olan tutarların toplamlarını C sutunda gormek istiyorum yanı C sutununa oyle bir formul yapmalıyım ki Bana aynı firmaya ait kaçtane veri var ve toplamları nedir bunu bana versin.Örnek dosya ekledim zaten.

Selamlar,

ekdeki Dosyayı inceleyin...

Ekli dosyalar

• sooo.rar
    sooo.rar
    12.7 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
Vedat bey Çok sağolun ama bişe daha isticem şimdi toplam tutarları yazmışssınız birde aynı olan isimlerden kaçtane veri varsa onların toplamınıda istiyorum.ÖR.Akın tekstil 5 adet 22.000 diye filn bunu yapabilme imkanımız varmı?Diğer bir konu formulu bende öğrenmek istiyorum biraz açarsanız sevinirim.

Selamlar,

4# mesajdaki dosyyaı günceledim ....
hangi formülün açıklamasına istiyonuz..

Böyle bir şeymi istediğiniz

Ekli dosyanızı inceleyiniz, Not. kodlar ömer beyin benzersiz.xls dosyasında bulunan kodlardan faydalanılmıştır.

Sayfa1 de formül ile
Sayfa2 de makro ile çözüm mevcuttur

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri