• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütunda arama koşullu biçimlendirme

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
merhaba arkadaşlar kolay gelsin. benim sorum şu;
sayfa1 de üretim kayıtlarım var. makinaya giren ürünlerin ürün kodu var. sayfa2 de de bu stoktaki ürünlerin listesi var. Benim yapmak istediğim sayfa1 de bir ürünü girdiğimde sayfas deki o ürünün satırı renklensin. yani stoktan düştüğünü bileyim istiyorum. ama binlerce satır var sayfa1 de ve 2de. yardımınız için şimdiden teşekkürler.

http://s4.dosya.tc/server3/9wwnb3/takip.xlsx.html

A2 hücresini seçin ve koşullu biçimlendirme-> formül kullan kısmına;
Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!$D:$D;$A2)>0
formülünü uygulayıp, karşısındaki, "Uygulama Hedefi" kısmına da
Kod:
=$A$2:$H$12
yazın istediğiniz olacaktır.

Tam olarak böyle yazdım ama yanlış yaptım sanırım hata verdi.

=EĞERSAY(Sayfa1!$D:$D;$A2>0;$A$2:$H$12)

ikinci formülü yanlış yere yazmışım :) teşekkür ederim hepinize.

peki hocam bir şey daha soracağım sizlere. aynı tabloda sayfa ikideki ürünler kırmızıya boyanıyor . satırın en sonunda o ürün kodunu yine sayfa1 de tarayıp üretime girdiği tarihi getirtebilir miyiz acaba?

Örnek: sayfa2 deki 83474 kodlu ürün sayfa1 de baktığımızda 19.05.2015 tarihinde girmiş.

Saat biraz geç oldu kusura bakmayın ama son mesajdaki sorunuma bakabileniniz var mı acaba?

peki hocam bir şey daha soracağım sizlere. aynı tabloda sayfa ikideki ürünler kırmızıya boyanıyor . satırın en sonunda o ürün kodunu yine sayfa1 de tarayıp üretime girdiği tarihi getirtebilir miyiz acaba?

Örnek: sayfa2 deki 83474 kodlu ürün sayfa1 de baktığımızda 19.05.2015 tarihinde girmiş.

Aşağıdaki linkten dosyayı indirebilirsiniz.
İ N D İ R

Ustam çok teşekkürler. Çok makbule geçti. Geç yazmamın sebebi asıl dosyam binlerce satırdan oluştuğu ve bazı veriler farklı sütunlarda olduğu için önce verdiğiniz formülü uyarlamaya çalıştığım için. :)

Geri