• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütuna Veri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Acil yardım, Arkadaşlar, ekteki listede yaklaşık 10000 kalem malzeme bulunmaktadır. Malzemelerin C sütununda gönderildiği il merkezi bayileri ve gönderilen iller yer almaktadır. Sizden istediğim yardım. C sütununda merkez bayilerin ismi yazılınca F sütununa "MERKEZ", C sütununa şayet herhangi bir ili yazarsam da yine F sütununa bu kez "İL" yazmasını istiyorum. Yardımını için şimdiden teşekkür ederim. Örnek Dosyayı gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Kod:
Sub Bayiler()
    Dim i As Long
    For i = 2 To Range("A65536").End(3).Row
        If Cells(i, "C") Like "*BAYİSİ" Then
            Cells(i, "F") = "MERKEZ DEPO"
                Else
            Cells(i, "F") = "İL"
        End If
    Next i
    i = Empty
End Sub

Dosyanız ektedir. F sütunundaki formülü liste boyunca aşağı sürükleyiniz.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar emeğinize sağlık teşekkür ederim. Civan bey otamatik olarak kendisi yazabilirmi acaba sanırım ve yazdığınız koda bir buton eklemek lazım geliyor. Ben C sütununa yazınca hemen kendisi F sütununa geçse olurmu. Bu şekilde yardım edebilirmisiniz.

Bilgi: Bir makroyu çalıştırmak için illa ki o makroyu butona bağlamanız gerekmiyor.

Sayfa1 kod kısmına yazın ve deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column <> 3 Then Exit Sub
    Dim i As Long
    For i = 2 To Range("A65536").End(3).Row
        If Target.Value Like "*BAYİSİ" Then
            Target.Offset(0, 3).Value = "MERKEZ DEPO"
                Else
            Target.Offset(0, 3).Value = "İL"
        End If
    Next i
    i = Empty
End Sub

Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Civan bey çok özürdilerim. Merkezdeki bazı bayilerimize gönderdiğimiz malzemelerle ilgili olarak, Merkez bayilerimizin bazılarının isminde BAYİSİ ibaresi geçmiyor. Yani demek istediğim. BAYİSİ kelimesine duyarlı olmasa herhangi bir isim yazdığım zaman tanımlasa olurmu. Örnek: Şahin Bilgisayar, Yıldırım Elektronik, Tunç Bayisi gibi. Ama herhangi bir ili yazdığımız zaman İL ibaresi mutlaka olmalı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geri