• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütuna Göre Veri aktarma işlemi

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007-2010-2013-2019-2021
Arkadaşlar sizden istediğim yardım, K4 ve K5 hücresine yazdığım ADI SOYADI ve YAKA NO sütunlarına göre KAYIT sekmesinde ki tüm verilerin buraya aktarması, yani hangisine tıklarsam ona göre aktarma yapması teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Alternatif;
Sayfa üzerindeki iki Aktar butonuna da test makrosunu atayın.
Kod:
Sub test()
    If Application.Caller = "Dikdörtgen 2" Then
        ara = Sheets("SORGU").Range("K4")
        sutun = 3
    Else
        ara = Sheets("SORGU").Range("K5")
        sutun = 2
    End If
    Sheets("SORGU").Range("E10:S" & Rows.Count).ClearContents
    With Sheets("KAYIT")
        For i = 2 To .Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
            If .Cells(i, sutun) = ara Then
                say = say + 1
                Sheets("SORGU").Cells(say + 9, 5).Resize(, 15).Value = .Cells(i, 2).Resize(, 15).Value
            End If
        Next
    End With
    MsgBox say & " Kayıt Aktarıldı. "
End Sub

Son düzenleme:
İlginizden dolayı teşekkür ederim ancak sütun başlığını yazdığım zaman tüm verilerin aktarılması gerekiyor. Sütunda yer alan isim veya yakano yamayacağım sütun başlığı yazacağım yani ADI SOYADI yazıp aktar dediğim zaman tüm verilerin aktarılması gerekiyor, veya YAKA NO yazdığım zaman tüm verilerin yine aktarılması gerekiyor.

Yine yanlış olmamıştır, inşallah.
Kod:
Sub test()
    If Application.Caller = "Dikdörtgen 2" Then
        ara = Sheets("SORGU").Range("K4")
    Else
        ara = Sheets("SORGU").Range("K5")
    End If
    'Sheets("SORGU").Range("E10:S" & Rows.Count).ClearContents
    With Sheets("KAYIT")
        son = .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        For i = 2 To 16
            If .Cells(1, i) = ara Then
                Sheets("SORGU").Cells(10, i + 3).Resize(son, 1).Value = .Cells(2, i).Resize(son, 1).Value
                Exit For
            End If
        Next
    End With
End Sub

Estağfirullah Veysel bey biz insan olmamız hasebi ile hata bizimle iç içedir. Kodu çalıştırdığım zaman sadece ilgili sütün geliyor onunla beraber tüm sütunların gelmesi de gerekiyor. Bu arada hakkınızı helal edin sizi de yoruyorum. Sanırım sizin anlamanızda değil benim anlatımımda bir sorun var kusura bakmayın

Ben yine ne yapmak istediğinizi anlamadım. Bütün sütunlar geldikten sonra oraya Adı Soyadı yazmanın ne anlamı var Yaka no yazmanın ne anlamı var, direkt olarak tüm verilerin kopyalanması demek.

Veysel bey doğru diyorsunuz. Aslında farklı bir durum ile yola çıkmıştım ama sonuç sizin dediğiniz gibi oldu. Haklısınız kusura bakmayın o şekilde bir kod gönderebilirseniz sevinirim. Bu arada hafta sonu olunca mesajınıza cevap yazamadım kusuruma bakmayın.

Geri