• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütun & tarih oluşması

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi akşamlar;
bulduğum örneği uyarlayarak bazı işlemlerimede
Kod:
sub tarih_cevirme()
on error resume next
For a=1 To Range("C2").End(3).Row
Cells(a,"E").Value=DateSerial(Cells(a,"B")Value,Cells(a,"C").Value, Cells(a,"D").Value)
Next
End Sub
bu şekildeki makroyu daha önce oluşmuş çalışmalarımda hücre bazlı hale çeviremedim. bu makroyu düz satır halinde kullanabiliyorum ancak ekte resimdeki gibi çalışmada uygulayamadım. bu çalışmada B6' ya sadece gün, B3 sadece ay, C3 sadece Yıl ve D3' te de bunların birleşimi tarih oluşacak şekilde ayarlama yapmak istiyordum. epey denedim ama olmadı. oluşan makroyu çalışma sayfasında hücreye atayarak kullanıyorum. Teşekkürler

Ekli dosyalar

• tarih makro.jpg
    tarih makro.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 8
Sayın igultekin2000;
Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz daha açıklayıcı olaçak ve doğru çözüm bulunabilir olaçak.

Son düzenleme:
Sayın igultekin2000;
Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz daha açıklayıcı olaçak ve doğru çözüm bulunabilir olaçak.
makroda E,D gibi sütun bazında değer yazarak işlem yapıyor, E2, D2 gibi hücre belirleyerek makroyu yapmak istiyordum. örnek resim ekledim. teşekkürler

Ekli dosyalar

• açıklama.jpg
    açıklama.jpg
    127.2 KB · Görüntüleme: 3
Sayfa1 olarak düşünüldü.Sayfa adınıza göre ayarlayınız.Deneyiniz.
Kod:
Sub tarih()
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
s1.Cells(2, "E") = DateValue(s1.Range("B2") & " /" & s1.Range("C2") & "/" & s1.Range("D2"))
End Sub

Son düzenleme:
Sayfa1 olarak düşünüldü.Sayfa adınıza göre ayarlayınız.Deneyiniz.
Kod:
Sub tarih()
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
s1.Cells(2, "E") = DateValue(s1.Range("B2") & " /" & s1.Range("C2") & "/" & s1.Range("D2"))
End Sub
Teşekkür ederim, sorunum bu makro ile çözülmüş oldu. iyi çalışmalar

Geri