Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şifrelemek istediğin satırı, sütunu başlık kısmından yani sütunu A,B,C gibi satırıda 1,2,3 gibi adreslerinden tamamını seçersin ve sağ tıklayarak, hücre biçimlendirmeden korumayı oradanda kilitli seçeneğini aktif hale getirisin ve orada şifreni de yazarsın olur. sonra da sayfayı koru dediğinde işlem gerçekleşmiş olur..
freehot ilgine tesekkür arkadasim.. da ben onu biliyordum zaten fakat sag klic yapip lock dedikten sonra sayfayi kilitle dedigimde tum sayfa uzerinde islem yapamiyorum benim istedigim bir sutun ustunde islem yapamamak..
tüm satır ve sütunları seçerek önce onların kilitli seçeneğini pasifleştir. sonra şifrelemek istediğin sütunu seç. hücrebiçimlendir-koruma-kilitli(aktif olacak)..
sonra sayfayı koru seçeneğine gideceksin ve anladığım kadarıyla ingilizce versiyonu kullanıyorsun, şifre yazman gereken yerin hemen altındaki ilk iki kutucuğu aktif hale getirdiğinde sadece seçili hücreni değiştiremezler. burada formülün varsa onuda gizli hale getirmek için ise hücre biçimlendirmedeki kilitlinin altındakini de seçtiğinde formülünü de gizlemiş olursun.
peki arkadaşlar bu kitabın nasıl yapıldığı hakkında bilginiz varmı kilit olayı falan çok gelişmiş ben bir türlü çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim
Bu tür Microsoft'un geliştirdiği standart şablon dosyalarda; bazı hücrelere erişim engellenmiştir.
Eğer Visual Basic Editorune (VBE) dirip, Project penceresinden ilgili sayfayı seçerseniz, Properties penceresinde
EnableSelection özelliğininin "1 - xlUnlockedCells" olduğunu görecekseniz.
Bu şu anlama gelir: "Kilitli olan hücrelerin seçimini engelle".
Eğer, siz de bir hücrede/aralıkta "Hücreleri Biçimlendir" deyip, Koruma sekmesinden "Kilitli" özelliğini değiştirirseniz ve sonra sayfanızı Koruma altına alırsanız, bunu görebilirsiniz. Tabi VBE'de de EnableSelection özelliğini, yukarıdaki gibi değiştirmelisiniz.
Normalde default olarak EnableSelections özelliği 0 - xlNoRestrictions'dır. Yani bu; "Hücre seçimin etkileyen herhangi bir kısıtlama yok" demektir
istediğim sutünü şifreli gizli/göster olayı varmıdır?
mesela çalışma sayfasının bir yerine buton yerleştirim tıkladığımda şifre sorsun şifreyi girince gizli sutunu göstersin veri girişinden sonra sayfa kaydet kapat deyip tekrar başka kullanısı açtığında yine sutünlar gizli gelsin.
veya imkanı varsa intranette kullanıcı adına tanımlı dosya sutunlar gizli veya açık gelsin
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.