• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun sabitleyerek koşullu satır silme ve makrodan etkilenmeyen geri al işlevi

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ekteki excel dosyasında sayın Korhan Ayhan beyden alıntı yaparak A sütununda değeri sıfır olan hücrelerdeki satırları siliyorum. Fakat;

- A sütununun önüne bir kolon eklendiğinde değerlerin olduğu kolon B sütunu olduğundan, makronun da B sütununda otomatik olarak işlevini devam ettirmesini istiyorum. Bu işlemi sarı renkle işaretlediğim bölgede alan1 olarak tanımlama yaptım. Buna göre sabitleyebilir miyim?

- Bir diğer sorum makro çalıştığında geri al işlevi geçmiş hareketlere geri dönmüyor. Geri al işlevi etkilenmeyecek şekilde makroyu nasıl çalıştırabilirim?

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- GERİ AL işlemi:
Aşağıdaki konu sayfasında Sayın Korhan AYHAN'ın cevabını ve verdiği bağlantıları inceleyiniz.

Bu Macroya Bakarmısınız (Geri al neden çalışmıyor)

-- Diğer isteğiniz:
Mevcut kod'u aşağıdakiyle değiştirin.
Ad tanımlaması üzerinden hareket edilmekte olduğundan sütun/satır eklemelerinden etkilenmeden işlem yapılır.
(Tanımlı ad'ın tek sütunluk bir alan olduğu varsayılmıştır)
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Sub SIFIR_OLANLARI_SİL()[/B]
Range(ThisWorkbook.Names("[B][COLOR="Red"]ALAN1[/COLOR][/B]").RefersToRange.Address).Select
For satır = Selection.Count + ActiveCell.Row - 1 To ActiveCell.Row Step -1
    If Cells(satır, ActiveCell.Column) <> "" And Cells(satır, ActiveCell.Column) = 0 Then Rows(satır).Delete
Next
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
[B]End Sub[/B][/FONT]

Sayın Ömer bey.
Tekrar çok teşekkür ederim. Beni büyük bir dertten kurtardınız. Elinize emeğinize sağlık.

Geri