• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun değerlerini değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba
Excel' de sütunumun biri 1-0-1-0 şeklinde veriye sahip . Ben bu sütundaki değerleri 1 olanları evet, 0 olanları hayır şeklinde değiştirmek istiyorum . Sütun çok uzun . Teker teker yapmam mümkün değil. Kısa bir yolu var mı?

yan tarafta boş bir sütunda ilk hücreden itibaren şu formülü yazarak aşağıya doğru indirebilirsin

Kod:
=IF(A1=1;"Evet";"Hayır")

bu formül ise iç içe if formülü. eğer verilerin olduğu sütunda 0 veya 1 den farklı rakamlar varsa o değerlerin karşısına bir şey yazdırmaz

Kod:
=IF(A1=1;"Evet";IF(A1=0;"Hayır"))

Yanlışlıkla verdiğim cevabı lütfen dikkate almayınız.

Son düzenleme:
.

Doğru, Yanlış olarak isterseniz

Kod:
=A1>0

Kod:
=NOT(1-A1)

Kod:
=A1=1

.

Tüm cevaplar için teşekkürler. @İdris SERDAR'ın cevabını tam anlayamadım sadece.
Ayrıca, 127000 gibi çok sayıda satırım var . Hücrenin ucundaki oku aşağı çekerek de doldurmam çok zor . İn in bitmiyor . Bunun nasıl hallederim ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar
Tek bir hücrede formülü yazıp aşağı çekmekten başka tamamına etkili olacak bir formül yazamaz mıyım?

Onun için şunu yapmanız yeterli.

diyelimki B1 satırına formülü yazdınız formül sonucu çıktı o hücre üstündeyken aşağıdaki resimdeki gibi çerçevenin sağ alt köşesinde koyu bir karecik olur. ona çift tıklarsan en son değere kadar bir hamlede kendisi iner. :)

NkG6la.png

Onun için şunu yapmanız yeterli.

diyelimki B1 satırına formülü yazdınız formül sonucu çıktı o hücre üstündeyken aşağıdaki resimdeki gibi çerçevenin sağ alt köşesinde koyu bir karecik olur. ona çift tıklarsan en son değere kadar bir hamlede kendisi iner. :)

NkG6la.png
Çopook teşekkür ederim
Yapmak istediğim bişey daha var
Sütundaki 1-0 ları silince evet -hayırlar da bozuluyor . 1-0 görüntülenmesin istiyorum . Sütunu gizle dışında yapabileceğim bişey var mı?

Çünkü formül 1 ve 0 olursa hücredeki değeri yansıtır. sen 1 ve 0 ı silersen evet yada hayır ibaresi illaki kalkacaktır.

Geri