- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007
Merhaba,
Merak ettiğim bi konu var. Mesela ben Topla formülünü kullanacağım.
Normalde =TOPLA(A1:E1) gibi bir formül olduğunu varsayalım. Burada a1 hücresinin sağa doğru 5 hücresini toplamış oluyorum.
uyguladığım formülde örneğimde ,5 değer yanyana toplanmıştır ya, kaç hücrenin değerinin toplanacağı da benim bir değişkenim olduğunu varsayalım.
Bunu nasıl formülüze edebilirim.
Örneğimdeki 5 değerinin herhangi bi hücredeki herhangi bi formül olduğunu düşünebilirsiniz.
Yani bu değer 6 ise =Topla(A1:F1)
3 ise =Topla(A1:C1)
gibi olmasını istiyorum.
Eğer toplamayı satırda değil sütunda yapsaydı dolaylı formülünü uygulayabilirdim. Bu şekildede dolaylı formülünün kullanılması söz konusu mudur?
Veya nasıl bir yöntem geliştirilebilir.
Teşekkürler.
Merak ettiğim bi konu var. Mesela ben Topla formülünü kullanacağım.
Normalde =TOPLA(A1:E1) gibi bir formül olduğunu varsayalım. Burada a1 hücresinin sağa doğru 5 hücresini toplamış oluyorum.
uyguladığım formülde örneğimde ,5 değer yanyana toplanmıştır ya, kaç hücrenin değerinin toplanacağı da benim bir değişkenim olduğunu varsayalım.
Bunu nasıl formülüze edebilirim.
Örneğimdeki 5 değerinin herhangi bi hücredeki herhangi bi formül olduğunu düşünebilirsiniz.
Yani bu değer 6 ise =Topla(A1:F1)
3 ise =Topla(A1:C1)
gibi olmasını istiyorum.
Eğer toplamayı satırda değil sütunda yapsaydı dolaylı formülünü uygulayabilirdim. Bu şekildede dolaylı formülünün kullanılması söz konusu mudur?
Veya nasıl bir yöntem geliştirilebilir.
Teşekkürler.