• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun birleştirme sırasında text ve rakam kısmı ayırarak birleştirme yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,
Ekteki örnek sayfaya göre C, D, ve E sütunun ilk kısmındaki verilerin birleştirilip yine C sütununa yazdırılması gerekiyor..

4. ve 7. satırlardaki veriyi altsatırlarına manuel kopyalayarak birleştirdim ama asıl dökümanda bu şekilde yaklaşık 6000 satır var.. Bunu makro ile yada daha farklı bir şekilde nasıl birleştirebilirim ?

yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekteki örnek sayfaya göre C, D, ve E sütunun ilk kısmındaki verilerin birleştirilip yine C sütununa yazdırılması gerekiyor..

4. ve 7. satırlardaki veriyi altsatırlarına manuel kopyalayarak birleştirdim ama asıl dökümanda bu şekilde yaklaşık 6000 satır var.. Bunu makro ile yada daha farklı bir şekilde nasıl birleştirebilirim ?

yardımlarınız için teşekkürler.

kısa çözüm olarak

H4 hücresine ekteki formulu kopyalayın

Kod:
=EĞER(D4="Mahsup";C4;BİRLEŞTİR(C4;D4;PARÇAAL(E4;1;BUL("  ";E4;1)-1)))

I4 hücresine ise aşağıdaki forulu yapıştırın

Kod:
=EĞER(D4="Mahsup";D4;SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(E4;BUL("  ";E4;1);999)))

rica etsem formüllerin ingilizce karşılıklarını belirterek yazabilirmisiniz ?
teşekkürler

IF(D4="Mahsup";C4;CONCATENATE(C4;D4;MID(E4;1;FIND(" ";E4;1)-1)))

IF(D4="Mahsup";D4;VALUE(MID(E4;FIND(" ";E4;1);999)))

Bi Denermisiniz

Merhaba,

formülleri denedim. 7.satırdaki için doğru sonuç verdi. Ama 4. satırda tam olarak doğru sonuç vermiyor..Ekteki dosyada formüllerin sonuçları var. 4. satırda E sütunundaki bilgi şu şekilde " SIR G 101,17" yani SIR yazısından sonra bir boşluk var , busorun yaratıyor olabilir mi ?

Ekli dosyalar

Merhaba,

formülleri denedim. 7.satırdaki için doğru sonuç verdi. Ama 4. satırda tam olarak doğru sonuç vermiyor..Ekteki dosyada formüllerin sonuçları var. 4. satırda E sütunundaki bilgi şu şekilde " SIR G 101,17" yani SIR yazısından sonra bir boşluk var , busorun yaratıyor olabilir mi ?

Dosyadaki formulde FIND(" ";E4;1) formul kısmında tırnak işareti içerisinde 2 boşluk olması gerekir sizin dosyada tek boşluk var iki formuldede çift boşluk yaratırsanız işlemi yapar.

Geri