• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun Birleştirme Makrosu

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
İki sütunun birleştirmek istiyorum. Bunu formül ile yaptım. Fakat bu formulu dosya sonuna kadar uygulamak için bir makro yazmak lazım. Dosyaya dışardan veri indiriliyor ve her seferinde satır sayısı değişiyor.

Bir de bu birleştirdiğim sutunda (A sutunu mesala) bilgiler değiştiğinde o satırın altına bir cizgi koymak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Aşağıdaki kod ile C1 hücresindeki formülünüzü A sutunundaki son veriye kadar çoğaltabilirsiniz.

Sub Formul()
Range("C1").Select
Range("C1").AutoFill Destination:=Range("C1:C" & [A65536].End(3).Row), Type:=xlFillDefault

End Sub

Kolay Gelsin

Denedim çalışmadı. Run Time Error '1004' hatası veriyor. Range sınıfının AutoFill yöntemi başarısız. Dosyada aşağıdaki gibi bir dosya. Bu komutu A1 sonuna kadar uygulayacağım.

Range("A2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=CONCATENATE(RC[1],RC[2])"

A1 B1 C1
13123ertert 13123 ertert
13124 ertert
13125 ertert
13126 ertert
13127 ertert
13128 ertert
13129 ertert
13130 ertert
13131 ertert
13132 ertert
13133 ertert
13134 ertert
13135 ertert

Sn.Ali cakir,

Sizin yerinize örnek dosyayıda çözümüdü ekledim.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. 1. kısım bitti.

A1 deki değer her değiştiğinde o satırın altını çizdirebilir miyiz? Nasıl bir komut yazmak gerekir.

Saygılar

Teşekkür ederim. 1. kısım bitti.

A1 deki değer her değiştiğinde o satırın altını çizdirebilir miyiz? Nasıl bir komut yazmak gerekir.

Saygılar

Sorunuzun bu şeklinden anlaşıldığı kadarıyla komuta ihtiyacınız yok.
A1 hücresine yazdığın her neyse altı çizili olarak yazın zaten her değiştiğinde altı çizilecektir.

Ben bir hücrenin değil tüm satırın altını çizdirmek istiyorum.

Ekli dosyalar

Geri