• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sutun basliklari tanimlayip formulde kullanma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mesafe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 English
Farkli formatlarda gelen ama sutun basliklari hep ayni olan bir tablodan ETOPLA ile ozet aliyorum. Her defasinda formulu degistirmek yerine sutun basliklari tanimlanip formulde kullanilabilir mi ?

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi dinamik bir formül kullanabilirsiniz.

Kod:
=ETOPLA(DOLAYLI(ADRES(3;KAÇINCI("URUN ADI";$A$2:$E$2;0))&":"&ADRES(100;KAÇINCI("URUN ADI";$A$2:$E$2;0)));F3;DOLAYLI(ADRES(3;KAÇINCI("TUTARI";$A$2:$E$2;0))&":"&ADRES(100;KAÇINCI("TUTARI";$A$2:$E$2;0))))

Hocam farkli sayfadan formulu calistiramadim. Nerede hata veya eksik olduguna bakabilirmisiniz ?

Ekli dosyalar

Yurttas hocam yardiminiz icin tesekkur ederim. Ancak, sorumun basinda tablodaki sutunlarimin yerlerinin zaman zaman farkli oldugu ancak sutun basliklarinin sabit olmasi sebebiyle bundan faydalanarak baslik hangi sutunda olursa olsun ETOPLA yapabilmek istedigimi belirtmistim. Korhan Bey'in vermis oldugu formul ayni sayfada istedigim gibi calisiyor ancak farkli sayfada formulu calistiramadim.
Tekrar ilginizi rica ediyorum.

Çalışmaması doğaldır. Sorunuz nasıl ise cevaplarda ona göre veriliyor. İlk sorunuzda başka sayfadan ifadesi yok. Bu sebeple önerdiğim formülü aynı sayfa içinde çalışacak şekilde tasarladım.

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
=ETOPLA(DOLAYLI("'Sayfa1'!"&ADRES(3;KAÇINCI("URUN ADI";Sayfa1!$A$2:$E$2;0))&":"&ADRES(100;KAÇINCI("URUN ADI";Sayfa1!$A$2:$E$2;0)));F3;DOLAYLI("'Sayfa1'!"&ADRES(3;KAÇINCI("TUTARI";Sayfa1!$A$2:$E$2;0))&":"&ADRES(100;KAÇINCI("TUTARI";Sayfa1!$A$2:$E$2;0))))

Çalışmaması doğaldır. Sorunuz nasıl ise cevaplarda ona göre veriliyor. İlk sorunuzda başka sayfadan ifadesi yok. Bu sebeple önerdiğim formülü aynı sayfa içinde çalışacak şekilde tasarladım.
Haklisiniz Korhan Bey kendim nasil olsa uyarlarim dedim ama yapamadim.
Cok tesekkur ederim.

Geri