• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sürükle Bırak Sorunu

Excel Vers. ve Dili
office xp
Arkadaşlar şirketimiz için yeni bir puantaj sistemi yapmaya karar verdim.Ancak Aylık İndex şeklinde alımda sorun çıkıyor.
2 sayfa oluşturdum. 1.sayfada kişilerin adı yevmiyesi mesai leri günleri ve avansları var. 1 kişi için 4 satır yeterli geliyor. sıralamada ise her a sütununda her dört satırı birleştirip sıralama sistemi yaptım. ikinci sayfada index kısmı.Ay sonu ödemelerinin çıktısını alacağımız kısım.Ancak ben ikinci sayfada ilk verileri girip işeretleyip sürükle bırak yapınca arada olmaması gereken değerler çıkıyor. Sürükle bırak sisteminin algoritmasını çözemedim yada excel benim istediğimi yapamıyor.Herhangi bir ayarı mı vardır bilemiyorum. Çözemedim gitti. İşçi sayımız sürekli artıp azalıyor.Ekteki dosya 6 kişilik ama yeri geliyor 100 yeri geliyor 60 kişi oluyor. Her ay için ayrı bir dosya oluşturmayı düşünüyorum.
ilk sayfada 6 kişi olduğundan 2.sayfada 6 satırlık bir yer çıkması gerekiyor Ancak arada gereksiz yerlerde çıkıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar olayı mı anlatamadım.Yoksa gerçekten olmayacak birşey mi ? Bari bişey yazında yönlendireyim.Yada Daha basite indirgeyeyim.

Eğer yanlış anlamadıysam "ödeme" sayfasına elle veri giriyorum diyorsun. İyi de "ödeme" sayfasındaki tabloda tüm hücrelerde formül var.

Birincisi bu hücrelere elle veri girersen formüller silinir.

İkincisi bu hücreleri sürükle bırak yaparsan (ki böyle yapıyorsan bu kes-yapıştır yaptığın anlamına gelir) herşey çorba olur.

Neyi sürükle-bırak yapıyorsun tam anlayamadım.

Geri