• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sumproduct ile ilgili

Katılım
16 Ocak 2009
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
Excel2007 İngilizce
Herkese Selamlar,

a,b,c stununda sayılar olsun. a ve b stunundaki sayıları birbiri ile çarptırıp c stunundaki sayılara böldürmek istiyorum. sumproduct formülü ile biraz uğraştım ama olmadı.

{sumproduct(astunu;bstunu)/cstunu} şeklinde bir formül denedim ama hatalı sonuç veriyor. c stunundaki ilk sayıya bölüyor hepsini. ben ise c stunundaki sayılara tek tek böldürmek istiyorum. birde dosya ekledim, sorum daha net olsun diye.

Mantık hatasını nerde yaptığımı da belirterek bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Saygılarımla,
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

=TOPLA.ÇARPIM((C4:C9*E4:E9/G4:G9))

İstediğiniz bu mu?

.
 
Kesinlikle evet. Ve ufkumu genişlettiniz :) topla.çarpım formülünde seçili alanlar arasında istediğimiz işareti kullanabiliyoruz anladığım kadarı ile ";" olmak zorunda değil yani? bir iki deneme yaptım "-" "+" işaretleri ile gayet güzel sonuç veriyor :) parantez yardımı ile işlem sırasınıda belirliyebiliyoruz?

Çok teşekkür ederim!
 
Geri
Üst