• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sumproduct ile ilgili farklı bir soru

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - türkçe - ingilizce
Merhaba arkadaşlar,
Ekteki excel anlatmaya çalıştım ne yapmak istediğimi, buradan da bahsedeyim :
elimde olan satış adedini baremlerin(alt üst sınır) karşılık geldiği yüzdelerle ayrı ayrı çarpıp toplamam gerekiyor.
örn olarak 0- 5 adet için %10, 5 - 10 adet için %20 şeklindeyse ve benim girdi olarak kullanacağım adet 7 ise hesaplamam şu şekilde olmalı : 5* %10 + 2*%20

umarım anlatabilmişimdir. teşekkürler kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar,
elimde olan satış adedini baremlerin(alt üst sınır) karşılık geldiği yüzdelerle ayrı ayrı çarpıp toplamam gerekiyor.
örn olarak 0- 5 adet için %10, 5 - 10 adet için %20 şeklindeyse ve benim girdi olarak kullanacağım adet 7 ise hesaplamam şu şekilde olmalı : 5* %10 + 2*%20

örnek olması bakımından birşeyler denedim
d2 hücresinde 0 dan 30 a kadar hesaplıyor.
tamam derseniz devamını getirelim.

Ekli dosyalar

teşekkürler hocam ancak bu şekilde uzun sürdüğü için yapmak istemedim. farklı fonksiyonlarla birkaç hamlede yapılabilir mi diye sormuştum. sumproduct ile deniyorum ancak henüz başaramadım.

Merhaba arkadaşlar,

.

Dosyanız ekte.

İki çözüm gösterildi.

Ayrıca buraya bakın.

http://www.excel.web.tr/f122/basamaklara-dilimlere-gore-hesaplama-ornekleri-t90767.html

.

Ekli dosyalar

Alternatif olarak:

I7 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=H6*(G6-F6)+I6
A2'nin prim hesabı için aşağıdaki formülü kullanın:

Kod:
=DÜŞEYARA(DÜŞEYARA(A2;$F$5:$F$13;1);$F$4:$I$13;4;0)+DÜŞEYARA(A2;$F$5:$H$13;3)*(A2-DÜŞEYARA(A2;$F$5:$F$13;1))

teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar, biraz geç oldu dönüşüm kusura bakmayın :) kolay gelsin.

Geri