• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sumifs formulunu makroya verilmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
İngilizce Dil
Merhaba Arkadaslar,

aşagıdaki formulden bir cok satıra yazdım ama dosya agırlastı, dosyayı rahatlatmak icin aşagıdaki formulu bana makroya cevirebilirmisiniz?

=SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AC:AC;LEFT(E3;8);'Stock Report'!AE:AE;"=SH";'Stock Report'!AF:AF;"=ihracat")+SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AC:AC;LEFT(E3;8);'Stock Report'!AE:AE;"=PACK";'Stock Report'!AF:AF;"=ihracat")+SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AC:AC;LEFT(E3;8);'Stock Report'!AE:AE;"=BxRxSxN";'Stock Report'!AF:AF;"=ihracat")+SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AC:AC;LEFT(E3;8);'Stock Report'!AE:AE;"=UNPACK1";'Stock Report'!AF:AF;"=ihracat")+SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AC:AC;LEFT(E3;8);'Stock Report'!AE:AE;"=EKOL";'Stock Report'!AF:AF;"=ihracat")+SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AC:AC;LEFT(E3;8);'Stock Report'!AE:AE;"=GP12";'Stock Report'!AF:AF;"=ihracat")

Merhaba,

Formülde hep geniş aralık kullanmışsınız. Birde bu formülü fazla sayıda satıra uygularsanız dosyanız elbette ağırlaşacaktır. Hücre aralıklarını "A:A" şeklinde kullanmak yerine "A1:A1000" şeklinde kullanmayı deneyin. Aralıktaki 1000 değerini ihtiyacınıza göre arttırabilirsiniz. Bu çözümü deneyin yine dosyanız ağır çalışırsa hesaplamayı manuele alarak dosyanızı hızlandırabilirsiniz. Sonuçları görmek istediğinizde F9 tuşuna basarsınız. Bu şekilde daha hızlı çalışabilirsiniz. Bu işlemde çözüm olmazsa aşağıdaki linkten faydalanarak formülünüzü makroya çevirebilirsiniz.

Formülleri makro ile değere çevirme uygulaması

Hocam cok teşekkürler,

SUMIF olarak yapmıs oldugunuz ornegin aynısını SUMIFS olarakda paylasırmısınız?

Ornek olarak aşagıdaki formulu kullanırsanız cok sevinirim,

=SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AD:AD;Q3;'Stock Report'!C:C;"=EXWH ")

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    With Range("B2:B" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row)
        .Formula = "=SUMIFS('Stock Report'!G:G;'Stock Report'!AD:AD;Q3;'Stock Report'!C:C;""=EXWH"")"
        .Value = .Value
    End With
End Sub

Hocam formulu kullandım cokta iyi oldu ama bir problemim var,

Uzun formullerde alt satıra nasıl gecirecegim.

yanı aşagıdaki formulde ikinci SUMIFS + olarak degilde alt satırdan devam edmek istiyorum ,, bazı formullerim cok uzun oldugu icin hata veriyor.

.Formula = "=SUMIFS('Stock Report'!G:G,'Stock Report'!AD:AD,Q3,'Stock Report'!C:C,""=RC "")+SUMIFS('Stock Report'!G:G,'Stock Report'!AD:AD,Q3,'Stock Report'!C:C,""=QI "")

Geri