• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sumif'de farklı renkteki hücreleri toplama dahil etmeme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 English
Merhaba arkadaşlar

Öncelikle forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.. Ufak tefek işimi kolaylaştıracak formulleri biliyorum ama bu sorun için kırk fırın ekmek yemem lazım sanırım. Forumda da araştırdım, SUMIF'le ilgili ya da farklı renk ve font formattaki hücrelerin sayılması ya da toplanması ile ilgili pek çok örnek buldum ama ikisini bir arada çözebileceğim bir örnek bulamadım. Eğer gözümden kaçtı ise affola..

Ben farklı renkteki hücrelerin değerlerini SUMIF formülüne dahil etmemek istiyorum..

Ekte dosyamın bir örneği mevcut, hali hazırda çalıştığım dosyada 5 farklı değişkenim var, bu değişkenlerin aylık harcama rakamları var ancak bazı aylardaki harcamalar peşin ödenmiş ya da barter ile halledilmiş.. O hücreleri de ben SARI ya da AÇIK MAVİ gibi iki renkle belirliyorum.. SUMIF'te de bu hücreleri toplama dahil etmemek istiyorum..

Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
farklı çözümler olabilir.
eki inceleyin, diğer renkleri belirtmemişsiniz. Ekli dosyanıza göre yardımcı olmaya çalıştım.

Ekli dosyalar

Sayın Tasmed teşekkür ederim ilgin için..

Bende sadece 2 renk var ve 5 farklı değişken mevcut.. Verdiğiniz linki de inceledim, umarım yadırgamazsın beni ama çok fazla anlamadım. Ama sorun sizde değil bende, dediğim gibi excelde IF'li bir kaç formulün altında kalkabiliyorum ama bu benim için çok üst bir level..

Forumda sorunumun çözümünü ararken bu renklerle ilgili önceki örnekleri incelemiştim. O örneklerden aklımdan kalanlarla sanırım 6 ve 36 dedikleriniz benim SARI ve ACIK MAVİ renklerimin kodları.. i, j ve y ise tablomdaki alanları tanımlıyor olmalı. Bütün anladığımda bunlardan ibaret :)

Terminoloji ile ilgili sorunum var umarım doğru ifade edebilirim. İncelediğimi söylediğim örneklerde RENKSAY yada RENKTOPLA gibi Functionlar vardı (kodlamada Modullere yazılmıştı). Benim kendi dosyamda yapmak isteyip yapamadığım da buna benzer bir şey..

BU yazdığınız kodlama FUNCTION (exceldeki formullere bu isim veriliyor sanırım) ile olabilir mi ? Yani ben toplamı aldığım hücreye sadece şunu yazmak istiyorum... =SUMIF(ALAN;HUCRE;DEGERLER)-FUNCTION(ALAN;HUCRE;DEGERLER)

Daha da açık ifade emek gerekirse; Tüm alanın (renkliler ve renksizler) SUMIF ile toplamı EKSİ renklilerin toplamı demek istiyorum.

Umarım doğru ifade edebilmişimdir.. Örneği de incelemeye devam edeceğim.

Teşekkürler.

..............................

Son düzenleme:
Sayın hseyinky,

Sorunuzu ben yanlış anlamışım, herhalde sarı ve açık mavi renklerin toplama dahil etmemek, aşağıdaki kod ile yardımdcı olmaya çalıştım. Bilgimin yettiğince.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim i, j, y As Integer
    Range("C17:D21").ClearContents
    For i = 3 To 13
    For j = 17 To 21
    For y = 3 To 4
    If Cells(i, 2) = Cells(j, 2) And _
        Cells(2, y) = Cells(16, y) And _
        Cells(i, y).Interior.ColorIndex <> 6 And _
        Cells(i, y).Interior.ColorIndex <> 37 Then _
        Cells(j, y) = Cells(i, y) + Cells(j, y)
    Next y
    Next j
    Next i
    MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation
End Sub

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.. Ufak tefek işimi kolaylaştıracak formulleri biliyorum ama bu sorun için kırk fırın ekmek yemem lazım sanırım. Forumda da araştırdım, SUMIF'le ilgili ya da farklı renk ve font formattaki hücrelerin sayılması ya da toplanması ile ilgili pek çok örnek buldum ama ikisini bir arada çözebileceğim bir örnek bulamadım. Eğer gözümden kaçtı ise affola..

Ben farklı renkteki hücrelerin değerlerini SUMIF formülüne dahil etmemek istiyorum..

Ekte dosyamın bir örneği mevcut, hali hazırda çalıştığım dosyada 5 farklı değişkenim var, bu değişkenlerin aylık harcama rakamları var ancak bazı aylardaki harcamalar peşin ödenmiş ya da barter ile halledilmiş.. O hücreleri de ben SARI ya da AÇIK MAVİ gibi iki renkle belirliyorum.. SUMIF'te de bu hücreleri toplama dahil etmemek istiyorum..

Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Koşullu Renkli Toplama

Merhaba,

Bir örnekte benden olsun.

Kod:
Function RenkliTopla(Alan As Range, Deger As Variant, OrnekHucre As Range, SutunNo As Integer)

Dim Hucre   As Range
    Dim Sonuc   As Long

For Each Hucre In Alan
        If Hucre.Value = Deger.Value And _
           Hucre.Offset(0, SutunNo).Interior.ColorIndex = OrnekHucre.Interior.ColorIndex Then _
            Sonuc = Sonuc + Hucre.Offset(0, SutunNo).Value
    Next Hucre
    RenkliTopla = Sonuc

End Function

Kullanıcı tanımlı fonksiyonun 4 adet parametresi var.

1. Parametre : Değerlerin karşılaştırılacağı alan ($B$3:$B$13)
2. Parametre : Karşılaştırılacak değer ($B17)
3. Parametre : Arka plan rengi için örnek bir hücre ($B$17)
4. Parametre : Alandan uzaklık(Sütun sayısı) Yani Ocak için 1, Şubat için 2

C17 :

Kod:
=RenkliTopla($B$3:$B$13;$B17;$B$17;1)
D17 :

Kod:
=RenkliTopla($B$3:$B$13;$B17;$B$17;2)

Ekli dosyalar

yardım yağıyor :) herkese teşekkürler, emeğinize sağlık..
inceliyorum hepsini..

merhaba
öncelikle herkese tekrar teşekkürler.. Önerdiklerinin hepsini tek tek dosya üstünde denedim, çalışmalarında herhangi bir sorun..

Yalnız tek sorunum var, O da ya excelden ötürü ya da ben bir şeyleri aktif etmediğim için böyle oldu.. Sorumum şu; hücrelere mouse ile tıklayıp renk paletinden renklendirdiğim zaman değerler hemen değişmiyor.. Hücrenin içine girip Enter'a basmam lazım, ondan sonra toplamlar değişiyor.. Dosyay kapatıp/açtıgımda da değişmiyor mesela

Dosyaya bir commandbutton eklesem ve o botona da macroyuı çalıştır desem olur mu? Ya da önerebileceğiniz bi yöntem var mı, ya da ben bir şeyleri mi atladım?

Teşekkürler

Geri