• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SUMIF ile iki tarih aralığının toplamını alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 English
Merhaba Arkadaşlar, Elimde aşağıdaki şekilde iki adet excel tablosu var.
1.tabloda yazılmış olan bilgileri 2.tabloya belirtilen tarih aralıklarını kapsayacak şekilde çekmem verekiyor ama bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz.

Tablo 1 (SHEET1)
A B C D E
1 ocak subat mart nisan
2 2012 95,9 81,2 93,6 106,3
3 2013 10,7 9,8 10,5 9,5
4 2013b 116,2 101,1 116,2 100,4
5

Tarih aralıgı
J K L M N
1 ocak nisan
2

Tablo 2 (SHEET2)

A1 hucresine gelmesi gereken deger ( Tablo 1 B3 hücresinde(Ocak) Tablo 1 E3 hücresine(Nisan) kadar olan degerlerin toplamı

selam
hücre değeri 0 ise gelmedi 1 ise aktif değil yazdırmak istiyorum
yardımcı olurmusunuz

Merhaba Arkadaşlar, Elimde aşağıdaki şekilde iki adet excel tablosu var.
1.tabloda yazılmış olan bilgileri 2.tabloya belirtilen tarih aralıklarını kapsayacak şekilde çekmem verekiyor ama bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz.

Arkadaşım aşağı linkteki dosyayı kendinize göre düzenlerseniz işinizi görür.
Sayın asr35 in çalışması:
http://www.excel.web.tr/f50/tarihler-arasy-veri-getirme-t134581/post729212.html

http://s3.dosya.tc/server17/pAHwYE/verial-03.xls.html

selam
hücre değeri 0 ise gelmedi 1 ise aktif değil yazdırmak istiyorum
yardımcı olurmusunuz

Merhaba. Sayın 16prens başkasının konusuna değişik soru sormayınız yeni bir konu açınız ona göre yardımcı olalım.

Örnek dosya için sağolun ama benim yapmak istediğimi karşılamıyor yada ben çözemedim

Yapmak istedigim şey; sayfanın Y1 hücresine yazılacak aydan başlayarak (ocak yani B2 hücresindeki değer) Z1 hücresine yazılan aya kadar (nisan E2: hücresindeki değer) olan bütün değerlerin toplamını almak (B2:E2)
Normal şartlarda =SUM(B2:E2) yaparak bu toplamı zaten aldırabiliyorum ama benim yapmak istedigim rapor her ayın karşısına denk gelen toplamı bir hücreye yazmak, diğer bir hücreyede ilk aydan başlayıp hangi aya geldiysem o aya kadar ki değerin toplamını aldırmak

Tablo 1 (SHEET1)
A B C D E
1 ocak subat mart nisan
2 2012 95,9 81,2 93,6 106,3
3 2013 10,7 9,8 10,5 9,5
4 2013b 116,2 101,1 116,2 100,4

Kod:
=SUM([B][COLOR="Red"]$B2[/COLOR][/B]:B2)
şeklinde kullanıp, sağa doğru kopyalarsanız, işinizi görecektir.
(Aylara göre Kümülatif TOPLAM alacaktır)

Son düzenleme:
Kod:
=SUM([B][COLOR="Red"]$B2[/COLOR][/B]:B2)
şeklinde kullanıp, sağa doğru kopyalarsanız, işinizi görecektir.
(Aylara göre Kümülatif TOPLAM alacaktır)

Eger sadece =SUM($B2:B2) formulunu yazarsam her ay formulleri tekrar manuel olarak duzeltmem gerekecek ve raporlama tablomda farklı sayfalardan cekilmis yuzlerce veriye ait formuller var.

Formullerimin calısma sekli sudur. Mart ayında oldugumuzu varsayalım; Bir hucrede sadece o Mart ayına ait olan maliyet var. Ikinci bir hucrede de Ocak+Subat+Mart ayına kadar olan maliyetin toplamı var.

Yeni yazacagım formulun calısma sekli sayfanın herhangi bir yerine yazacagım baslangıc ayı ile bitis ayı arasında ki maliyetlerin toplamını almak.

=SUMIF(Data!B1:G4;N2;Data!B3:G3) kullandıgım formul ile N2 hucresinde yazan ayın degerini alıyorum.

Yapmak istedigim formul ise =SUMIF(Data!B1:G4;N2:O2;Data!B3:G3) gibi birsey ama olmuyor

Dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK veya DOSYA.TC gibi paylaşım sitelerine yükleyip, linkini burada verirseniz, sorunuz daha kolay cevaplanacaktır.

Merhaba.
Elimde senelik izin başlangıç tarihlerinin izin ve sürelerinin olduğu bir excel dosyası bulunmakta. Amacım excel deki formülün izin başlangıç tarihinin üzerine izin süresini ekleyerek iznin bitiş gününü bulması tabi izin bitiş gününü hesaplarken resmi tatilleri, pazar günlerini düşerek hesaplama yapması gerekmekte.çok tşklr.

Merhaba.
Elimde senelik izin başlangıç tarihlerinin izin ve sürelerinin olduğu bir excel dosyası bulunmakta. Amacım excel deki formülün izin başlangıç tarihinin üzerine izin süresini ekleyerek iznin bitiş gününü bulması tabi izin bitiş gününü hesaplarken resmi tatilleri, pazar günlerini düşerek hesaplama yapması gerekmekte.çok tşklr.

Merhaba öncelikle hoş geldiniz. Lütfen aşağıdaki linkleri ziyaret edip ondan sonra kendi sorunuzu yeni bir başlık altında sorun. Genelde başkasının konusunda sorulan sorulara cevap verilmez.

http://www.excel.web.tr/announcement.php?f=59

http://www.excel.web.tr/f59/forum-kurallary-t1323.html

Gunaydın, Öncelikle yapmıs oldugunuz dosya için teşekkür ederim. Benim gönderdiğiniz dosyada ki şekilde dosyamı uyarlamam mümkün değil, sebebi de size gönderdigim örnek dosyada tek satır bilgi vardı ama benim raporumda 100 den fazla örnekte oldugu gibi satır ve data sayfalarımda da 1000 üzerinde veri satırı ve kolonu var ve birçok yerden de link ile veri alıyor bu yuzden sagına soluna veri ekleyemem.

Amacım tek bir hücreye kombine bir formül yazıp olayı çözmekti fakat önerilen formüller buna uygun değil destekleriniz için yine de teşekkürler

Geri