• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SUMIF formülü ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmtrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel mac 2011 - İngilizce
Merhabalar,
SUMIF formülü ile ilgili bana ciddi engel olan bir durum söz konusu.
elimde banka muhasebesi ile ilgili veriler var.

SUMIF(range,criteria,sum_range) formülü içinde criteria kısmına yazdığım "026" değerini de "26" değerini de aynı kritermiş gibi algılıyor. Ancak benim elimde ki verilerde 026 ve 26 tamamen farklı. Format değişikliği yaptım fakat yine değişen bir şey olmadı. "text" yaptım değişmedi, "value" yaptım değişmedi, "trim" formülü ile düzenledim 026 ve 26 ları yine değişmedi. 026 ve 26 ları tırnak içine aldım yine değişen bir şey olmadı.

Bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

Şİmdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Örnek Dosya ekleyebilir misiniz?

Ekte yer alan örnek bir dosya.
"Muhasebe" sayfasında ilgili bankanın hesap dökümü mevcut.
İlk sayfa olan Hesaplar ise genel hesapları gösteriyor. Ben de ilk sayfada ki her bir hesabın karşısına ilgili bankada yer alan tutarı bulup yazmak istiyorum.

ANCAK, "Hesaplar" sayfasının 98. ve 99.satırlarına bakıldığında, aynı sayfadaki 2264. ve 2265. satırdaki tutarlar ile aynı çıktığı görülecektir.

Oysa ki, 98. ve 99. satırlarda yer alan değeler 026000 ve 026001, 2264. ve 2265. satırlarda yer alan hesaplar ise 26000 ve 26001. Ama SUMIF formülü ikisini de 26000 ve 26001 gibi değerlendiriyor.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Ekli dosyalar

.

Neden SUMIF? Toplama yapmıyorsunuzki...

Bu formülü kullanın.

Kod:
=IFERROR(VLOOKUP(A3;Muhasebe!$A$2:$B$2629;2;0);"")

.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Benim hatam belki belirtmemek, ama gönderdiğim dosyada var olmayan bir problem var.
Bu bahsi geçen hesaplar birden fazla olabilir. Yani bankanın muhasebe kayıtlarına, "muhasebe" sayfasında baktığımızda sadece bir tane 026000 hesabı olmayabilir, onlarca da olabilir. Bundan dolayı, "SUMIF" formülü ile yapmaya çalışıyorum.

Merhabalar,

=TOPLA.ÇARPIM((Muhasebe!A$2:A$1000=A3)*(Muhasebe!$B$2:$B$1000))

Bunu dener misin? Hesaplar sayfası D3 hüçresine yapıştırırsan aradaki farkı da görebilirsin.

Saygılarımla

Çok teşekkür ederim.

Geri