Bir sütunda bulunan rakamları 1,2,3,4 şeklinde sıralamak istiyorum. Yani 1,10,100,2,20,200 şeklinde sıralamasını istemiyorum. Nasıl yapabilirim. Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar dediğiniz gibi denedim olmadı. Ben bunu UserForm üzerinden yapıyorum. Yapmış olduğum UserForm'da kaydet dediğimde boş satıra kopyalıyor. Fakat ben bunları kaydet dediğimde 1-2-3-4 şeklinde sıralamasını istiyorum. Bir arkadaşın yardımı ile sıralamayı yapmıştım fakat bu defa 1-10-100-2 şeklinde sıralama yapıyor. Başka nasıl birşey uygulamayabilirim?
Hocam eklemesine eklerim dosyayı ama dosya karma karışık kısacası şöyle diyeyim sıralamayı şu formül yapıyor
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [I:I]) Is Nothing Then Exit Sub
Son_Satır = [A65536].End(3).Row
Range("A2:I" & Son_Satır).Sort [A2]
End Sub
A sütunundaki sayıları istediğiniz gibi sıralıyor. Bir sorun görünmüyor. Yalnız dikkat etmeniz gereken şu, sıralama yaparken sadece a sütununu değil a ve ı sütunları aralığını sıralıyor. Fakat kriter a sütunu.
Evet haklısın sıralamasına sıralıyor fakat dediğim gibi 1-10-100-2-20-200 şeklinde sıralıyor ben 1-2-3-4-5------10-----100 gibi sıralamasını istiyorum bu yapılmaz mı?
Sayın My Dog,
Verdiğiniz kodun açılımını söylüyorum:
Eğer I sütununa veri girişi yapılırsa A sütununa göre A:I aralığını sırala.
Kodu boş bir excel dosyasına kopyaladım ve a sütununa rastgele sayılar yazdım. I sütununa veri girdiğimde, küçükten büyüğe doğru sıralamayı yaptı.
Sanırım siz, a sütunundaki sayıların değil başka bir sütundaki sayıların sıralanmasını istiyorsunuz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.