sütunda arayıp satırı getirme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Ekte göndermiş oldugum dosyada texboxlar ile farklı durumlara göre arama yapıp, listbox'a tüm satırın ya da o hücrenin geçtiği satırda seçmiş oldugum hücrelerin listelenmesi.. günlerdir aradım fakat bir türlü bulduklarımı kendi istediğim şekle dönüştüremedim.. Yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler...

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
a sütununa göre yaptım inceleyin istediğiniz bumu?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Sn.Fedeal,
Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat arama yaparken yazdığımız değeri tam olarak hücrede bulunması yerine içinde geçmesi halinde de sıralanmasını istiyorum. Örnek: ali olarak arattıgımda ali olan satırı getiriyor. Fakat ben "ali rıza" olan satır oldugunda bunu da getirmesini istiyorum. Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
harhangi bir yardımı olacka kimse yok mu :S

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
biraz zorlama kod oldu ama işe yarıyor sanırım textbox1 için ötekinleri siz uyarlayın, saygılar.

Private Sub TextBox1_Change()
ListBox2.Clear
For i = 2 To Sheets("sayfa1").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
On Error Resume Next
fed = Len(TextBox1)
Sheets("sayfa1").Cells(i, 10) = "=LEFT(RC[-9]," & fed & ")"
y = Sheets("sayfa1").Cells(i, 10)
If y = TextBox1.Text Then
ListBox2.AddItem Sheets("sayfa1").Cells(i, 1) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 2) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 3) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 4) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 5) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 6) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 7) & " " & Sheets("sayfa1").Cells(i, 8)
End If
Sheets("sayfa1").Cells(i, 10) = ""
Next
End Sub

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Syn. fedeal'in kodu üzerinde biraz kafa yordum. Pek bir farkı yok; ama alternatif olarak düşünülebilir.
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
ListBox2.Clear
For i = 2 To Sheets("sayfa1").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
If Mid(Cells(i, 1), 1, Len(TextBox1)) = TextBox1.Text And Len(TextBox1) > 0 Then
ListBox2.AddItem s1.Cells(i, 1) & " " & s1.Cells(i, 2) & " " & s1.Cells(i, 3) & " " & _
s1.Cells(i, 4) & " " & s1.Cells(i, 5) & " " & s1.Cells(i, 6) & " " & s1.Cells(i, 7) & " " & s1.Cells(i, 8)
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
yardımlarınız içn teşekkürler. gönderdiğiniz kodları çalışmama uyguladım fakat makro konusunda yeni "hatta hiçbir şey bilmediğim" için kusura bakmayın. ben A sütununda degil de C-D veya E sütununda arama yaptırmak için neyi değiştirmem gerek?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Private Sub TextBox2_Change()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
ListBox2.Clear
For i = 2 To Sheets("sayfa1").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row
If Mid(Cells(i, 2), 1, Len(TextBox2)) = TextBox2.Text And Len(TextBox2) > 0 Then
ListBox2.AddItem s1.Cells(i, 1) & " " & s1.Cells(i, 2) & " " & s1.Cells(i, 3) & " " & _
s1.Cells(i, 4) & " " & s1.Cells(i, 5) & " " & s1.Cells(i, 6) & " " & s1.Cells(i, 7) & " " & s1.Cells(i, 8)
End If
Next
End Sub

yukarda görüldügü gibi textbox1 yazanları textbox2 yapın(kırmızılar)
sayfa başvuralarınıda sütun numaralarını değiştirin.(yeşiller)

bu arada sayın Leumruk'a teşekkürlerimi iletirim.Bilgi paylaştıkca büyüyor bu kodlar banada lazımdı çalışmalarımda kullanacagım,saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
Sn. Fedeal ve Leumruk,
Malesef bir türlü beceremedim. Ekte gönderdiğim dosyayı incelerseniz. Sorumu oraya daha net bir biçimde açıkladım. Kaç gündür bununla ugrasıyorum ama bir türlü olmuyor. Ne yapmalı, nasıl yapmalı bir yol gösterin üstadlar..

Ekli dosyalar