• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şubelere göre bölme ve kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2013
21 tane şube mevcut.Konsolide gelen bilgileri şube şube ayırıp kaydedip o şekilde şubelere gönderiyoruz. Tek tek uğraşmak zaman alıyor.Tüm şube listesini şube adına göre bir kere de parçalayıp 1 kere de 21 adet excele kaydedebilmenin yolu var mı?

Şube koduna göre makro verebilecek var mı?
Şube kodları: 9,16,17,32,46,60,65 68,72,100,116,119,126,146,147,170,171,172,180,187,204 toplam 21 şube

Excelde hazır "şube koduna göre ayrım yapacak" herhangi bir formül ya da makro bulunmamaktadır. Formüller ve makrolar mevcut dosya ve veri yapısına ve ihtiyaçlara göre tasarlanırlar. Dolayısıyla sizin veri yapınızı ve dosyanızı görmeden ve nasıl bir sonuç oluşacağını bilmeden çözüm üretilemez.

Örnek bir dosya hazırlayıp, "elimdeki bu verilerden şu şekilde sonuç istiyorum" şeklinde belirterek dosya yükleme sitelerinden birinde paylaşırsanız, hem sizin hem de bizim için daha uygun olur.

A sütununda şube kodları olduğunu düşünün ve her şube içinde makroda 500 satırlık değer girin max. Sonuçta listede benim için önemli olan A sütununun şube değerlerine göre bölünebilmesi ve 21 farklı excele kaydedilebilmesi.

Bu söylediğiniz size çok anlamlı ve mantıklı geliyor olabilir ama konuyu bilmeyen bizler için biraz anlamsız kalıyor. Örnek bir dosya olmadan ne istediğinizi anlamamız zor maalesef.

Örneğin şubeden kastınızın ne olduğunu bilmiyoruz. 21 farklı excel dediğiniz 21 tane ayrı ve yeni excel dosyası mıdır? yoksa mevcut dosyalar mıdır, yoksa bir dosyadaki sayfalar mıdır, yoksa bir sayfadaki sütun ya da satırlar mıdır? Her şube için girilecek değerler nedir, metin mi sayı mı, hangi sütuna girilecek?

http://dosya.co/32ehu15mgw2z/ÖRNEK.XLSX.html

Örnekte sorumluluğumuzda bulunan 21 şubeye ait veriler tek seferde tarafımıza gönderilmektedir. Şube mahremiyeti nedeniyle her şubenin verisini parçalayıp farklı kaydederek diğer şubelerin görmemesi için ayrı ayrı mail atmaktayız.Bu verilerde değişmeyen tek şey şube kodları. O yüzden şube kodlarına göre kaç satır olursa olsun 21 şubeyi 21 ayrı excele kaydedebilmeyi umuyorum. Yoksa tek tek filtre çekip farklı kaydederek yapıyorum ve uzun sürüyor.

Geri