• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sub Textbox1_Change() ve division by zero hatası

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar

aşağıdaki gibi subroutine de Textbox1 değeri değiştikçe textbox2 değeri textbox1 değerine bağlı olarak bulmak istiyorum ama textbox1 e daha önce yazmış olduğum değeri sildiğimde textbox1 de hiçbir değer kalmadığı için 220/0 hatası veriyor. Bunu nasıl giderebiliriz acaba?

Private Sub Textbox1_Change()

If ComboBox3.ListIndex = 0 Then
Textbox2.Value = 220 / Val(Textbox1.Value)
End If

End Sub

Teşekkürler

İyi çalışmalar

Bu sorunu çözmemde yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ? Sorunumu tekrar açıklayabilirim isterseniz.

Teşekkürler

İyi çalışmalar

Bu sorunu çözmemde yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ? Sorunumu tekrar açıklayabilirim isterseniz.

Teşekkürler

İyi çalışmalar
Merhaba,
Kodlarınızın başına:
Kod:
If Textbox1="" Then Exit Sub
satırını ekleyin.

Mustafa Bey şöyle anlatayım oluşturduğum userform activate olduğunda textbox1 değerinde varsayılan değer olarak bir değer veriyorum. Kullanıcı userformu açtığında textbox1 kutusunun içinde bu default değeri görüyor. Bu değer kullanılarak 220/ (varsayılan değer) sonucu da textbox2 de gözüküyor

Kullanıcının textbox1 e girilen bu varsayılan değeri değiştirebilme şansı da olsun istiyorum.
sub textbox1change altında yazdığımda
varsayılan değerin hepsini sildiğinde textbox1 değeri 0 oluyor ve hata veriyor, dediğiniz gibi textbox1="" olması halinde subroutineden çıkmamasını kullanıcının yeni değerini girebilmesini istiyorum.

Teşekkürler

İyi çalışmalar

Syn. ahmethasim,
Verdiğim kod hata mı verdi? Verdiğim kodun işlevi şöyle: Textbox1'deki veriyi sildiğinizde kodların devreye girmesini engelliyor. Veri girdiğinizde engellemeyi devre dışı bırakıyor. Bu satırı eklediğinizde textbox1 boşsa kodlar çalışmayacak ve hata vermeyecektir.

Teşekkürler Mustafa Hocam kod çalışıyor.

İyi çalışmalar

Geri