Şu rakamı yazamıyorum: 3.218,67 TL

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Başılıkta belirttiğim rakamı bir türlü otomatik hücre tanımlamasıyla yazamıyorum. Mesela 12.435,45 TL. Ya 12 binin yanındaki nokta olmuyor. El ile tek tek hücrelere bu tarz rakamlar yazdığım zaman bu kez hücreleri seçtiğim zaman otomatik toplama yapmıyor. Kısaca kendi kişisel kasa defterimi tutmak istiyorum ama bir türlü gider ve gelirde göstereceğim rakamları "bin ayırıcısı kullanıp kuruşlu yazamıyorum ve onları toplayamıyorum. Bana yardımcı olursanız memnun olurum. İstediğim aynen şunlar gibi olmalı:
12.345,87 TL
6.836,25 TL gibi.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Hücre biçimlendirden sayı biçimi olarak para birimi ya da finansal seçebilir ya da bunların kısayolu olan giriş sekmesindeki düğmelere tıklayabilirsiniz. Daha sonra hücreye veri girerken binlik ayraç kullanmadan ama gerektiğinde ondalık ayraç kullanarak girmelisiniz.

Örneğin 2.145,36 TL için 2145,36 yazmanız yeterlidir. 2.000,00 TL için ise 2000 yeterli olur.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
Dikkat etmeniz gereken husus işletim sisteminizin tanımlı olduğu bölgesel ayarlarında bulunan ondalık ve basamak gruplama simgeleridir. Sanırım siz orada sıkıntı yaşıyorsunuz.

Şöyle bir test yapın. Bir hücreye 5123,50 yazmayı deneyin. Bir de 5123.50 deneyin.
Hangisi doğru şekilde basamaklara ayırdıysa virgül ya da noktayı kullanın.

Bunun ayrımı ise Başlat -> Denetim Masası -> Bölge ve Dil -> Ek Ayarlar içerisinde yer alıyor.
Tahmin ettiğim kadarıyla sizin sorununuz nokta ve virgül karıştığı için yaşanıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın Yusuf44 dediğinizi defalarca değişik şekillerde denedim fakat olmuyor.

Sayın Magritus dediğiniz ayarlara ulaştım fakat bu ayarların nasıl olması konusunda yetersiz kaldım. İşletim sistemi Win8'dir. Daha önce Win7'de böyle problemlerim olmuyordu. Yani gösterdiğiniz yol mantıklı ama dediğim gibi bu ayarlar nasıl olmalı konusunda bir fikrim yok. Mesela hücreyi sayın Yusuf44 arkadaşımızın dediği gibi finansal veya para birimi şeklinde ayarlıyorum. Girdiğim rakam 2000,25 ise enterledikten sonra 2000.250.00 Tl çıkıyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyanın o halini örnek olarak ekler misiniz?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Merhaba,

Seçeneklerden aşağıdaki ayarı da değiştirmeyi deneyin.

Ekli dosyalar

• 80.2 KB Görüntüleme: 38
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
Sayın Yusuf44 dediğinizi defalarca değişik şekillerde denedim fakat olmuyor.

Sayın Magritus dediğiniz ayarlara ulaştım fakat bu ayarların nasıl olması konusunda yetersiz kaldım. İşletim sistemi Win8'dir. Daha önce Win7'de böyle problemlerim olmuyordu. Yani gösterdiğiniz yol mantıklı ama dediğim gibi bu ayarlar nasıl olmalı konusunda bir fikrim yok. Mesela hücreyi sayın Yusuf44 arkadaşımızın dediği gibi finansal veya para birimi şeklinde ayarlıyorum. Girdiğim rakam 2000,25 ise enterledikten sonra 2000.250.00 Tl çıkıyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Bir de 2000.25 yazar mısınız? virgül yerine nokta işareti kullanarak..?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın Zeki GÜRSOY,
Yayınladığınız resimdeki excel ayarlarını birebir yaptım ve oldu. Kardeşim çok teşekkür ederim. İki gündür kafayı dağıtmıştım konuyla ilgili. Nihayetinde buraya yazmaya karar verdim ve problemime çözüm ürettiniz. Çok sağolasın.
Ayrıca YUSUF44 ve magritus kardeşlerim sizlere de teşekkür ederim ilgili ve samimi yardımlarınızdan dolayı.
Kalın sağlıcakla..